KARIERNI SEJEM 2023
Sejem poklicev in izobraževanja 2023
Več informacij tukaj.

KARIERNI SEJEM

Sejem poklicev in izobraževanja 2022

Da bi bila izbira prave šole in poklica ob koncu osnovne ali srednje šole lažja, Mestna občina Maribor, skupaj s Zavodom RS za zaposlovanje (OS Maribor), Univerzo v Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico, Območno obrtno podjetniško zbornico Maribor, Fundacijo za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma in Mladinskim kulturnim centrom Maribor, letos organizira že 7. Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja. Namenjen je osnovnošolcem, dijakom, staršem ali skrbnikom, učiteljem in strokovnim delavcem, ki sodelujejo v programih karierne orientacije mladih.

Vabimo te, da obiščeš letošnji Karierni sejem, ki bo za osnovnošolce potekal v torek, 15. novembra, za srednješolce pa v četrtek, 17. novembra, od 8. do 18. ure, v Športni dvorani Ljudski vrt »Lukna«, Mladinska ulica 26 v Mariboru.

Udeležba je brezplačna!

DO VZLETA SAMO ŠE

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Naj sejmu boš lahko:

  • spoznal_a posamezne poklice;
  • spoznal_a izobraževalne ustanove in programe, ki jih te izvajajo;
  • dobil_a informacije o razmerah na trgu dela in deficitarnih poklicih;
  • se udeležil_a dogodkov (delavnic, predavanj), ki so koristni za načrtovanje izobraževalne in karierne poti;
  • se seznanil_a s potencialnimi delodajalci, z možnostmi za zaposlitev ali za opravljanje prakse;
  • spoznal_a organizacije, ki izobražujejo, usposabljajo ali zaposlujejo mlade invalide;
  • spoznal_a mladinske delavce/-ke, se seznanil/-a z mladinskim delom in s programi, ki jih izvajajo mladinski centri in druge organizacije, ki delujejo na področju mladine.

Letos se bo na obeh sejmih skupaj predstavilo najvišje število razstavljavcev do sedaj.

Na organiziran obisk sejma za osnovnošolce, 15.11., je prijavljenih 37 osnovnih šol iz Maribora in širše okolice. V tem času pričakujemo obisk več kot 2.000 otrok (osmih in devetih razredov z učitelji). Letos bo prvič potekal tudi organiziran obisk srednjih šol na sejem za srednješolce, 17.11., za katerega se je prijavilo 11 srednjih šol iz Maribora in okolice. V tem času tako pričakujemo približno 1.500 dijakinj in dijakov tretjih in četrtih letnikov z učitelji.

 

Pripravljeni na vzlet?

Prenesi si kozmonavtski program dogodkov in zemljevid sejmiščnega vesolja, da boš lažje navigiral_a med razstavnimi prostori …

V NAŠI ORBITI

Več informacij kmalu ...

OBISKALI SMO

AKTUALNE INFORMACIJE

VIDEO/FOTO: S 118 razstavnimi enotami in več kot 5.000 obiskovalci, Karierni sejem 2022 najbolj uspešen do sedaj

VIDEO/FOTO: S 118 razstavnimi enotami in več kot 5.000 obiskovalci, Karierni sejem 2022 najbolj uspešen do sedaj

Karierni sejem 2022 – sejem poklicev in izobraževanja je zaključil tudi dogajanje devetega Festivala Mladi Maribor, ki je v mesecu novembru pripravljal dogodke za mlade v Mariboru. Razstavljavci in obiskovalci so bili veseli, da je letošnji Karierni sejem po dveh...

USTVARJALCI IN PARTNERJI

Skip to content