Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Nik Škrlec: Gledališče poklicev

15. novembra 2022,08:00 - 14:00

Gledališče poklicev je predstavitev širokega nabora dejavnosti, ki jih opravlja Nik Škrlec in pregled tega kako se vse združujejo v njegovo kariero. Preko bolj tradicionalnih poklicev, kot je gledališki igralec, preide na predstavitev dela na televiziji, na koncu pa do najbolj sodobnih kariernih možnosti dela na spletu. Celoto poveže z rdečo nitjo sledenja svojim interesom in razvijanja radovednosti, ker nas samo ta lahko pelje naprej.

Izvedba: od 8. do 14.00 ob vsaki polni uri 10 minut

 

Nik Škrlec

Nik Škrlec je slovenski dramski igralec in televizijski voditelj star 30 let. Diplomiral je na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani – smer Dramska igra.

Od leta 2016 je član ansambla SNG Drama Ljubljana, uveljavlja pa se tudi v drugih gledališčih. Istega leta je postal voditelj kviza Male sive celice na Televiziji Slovenija, ki ga je vodil do leta 2021. Z oktobrom 2019 je postal igralec na svobodi.

Je trenutni državni prvak v pomnjenju števila pi, s 3141. števkami. Svoj uspeh uprizarja v večkrat nagrajeni avtorski predstavi Naj gre vse v π ali kako sem si zapomnil 3141 decimalk. Za to stvaritev je prejel kar tri nagrade: Akademijsko Prešernovo nagrado, Nagrado Sklada Staneta Severja za igralske stvaritve študentov dramske igre in Nagrado občinstva na 47. Tednu slovenske drame.

Za leto 2016 je prejel Viktorja za najobetavnejšo medijsko osebnost.

V svojem prostem času tudi sestavlja rubikovo kocko, ter v njej tudi tekmuje.

Podrobnosti

Datum:
15. novembra 2022
Čas:
08:00 - 14:00
Kategoriji:
,

Prizorišče

Lukna
Skip to content