Blogi

Novice, vtisi z mladinskih dogodkov, stališča mladinskih organizacij, najave razpisov in natečajev, razmišljanja mladih …

Taborniške počitnice v Bohinju 2024

Poletje se že z vso hitrostjo približuje in tudi letos bomo organizirali Taborniške počitnice v Bohinju za otroke in mladostnike, stare med 6. in 15. letom starosti! Počitnice bodo vodili izkušeni taborniki in tabornice z opravljenim vodniškim tečajem, ki bodo skupaj z udeleženci na taboru soustvarjali nepozabno taborniško poletno dogodivščino. Več informacij v nadaljevanju.

ZPM Maribor: Poletni počitniški program 2024

Z velikim veseljem vas obveščamo, da smo na ZPM Maribor ponovno
pripravili poletni počitniški program. Tudi letos smo se potrudili, da
otrokom in mladim ponudimo pestre in doživetij polne počitnice.
Celoten program je dostopen na naši spletni strani. Pomemben del programa je namenjen tudi mladim, starejšim od 15. let, ki se lahko vključijo v Tematske delavnice 15+ ali se priključijo programu Prileti na Pohorje!. Vabljeni k ogledu.

Študentke s projektom Rdeči val za enakost, zdravje in dobrobit žensk

MKC Maribor je v sklopu svojega programa Lokalni sklad za mlade z idejami – Banka idej podprl projekt Rdeči val, ki so ga zasnovale študentke magistrskega študija psihologije v Mariboru in ki je namenjen zagotavljanju brezplačnih menstrualnih pripomočkov na mariborskih fakultetah. »Našo idejo želimo predstaviti Študentskim svetom različnih fakultet z namenom, da bi se ideja še bolj razširila. Z zagotavljanjem menstrualnih pripomočkov ženskam ne naslavljamo zgolj trenutne problematike, ampak poskušamo z majhnimi koraki narediti tudi družbene spremembe, ki podpirajo enakost, zdravje in dobrobit žensk.«

Vzpostavili smo tretjo skupnostno shrambo

V okviru letošnjega programa Banka idej - lokalni sklad za mlade z idejami 2024, ki deluje pod okriljem MKC Maribor, smo podprli skupino mladih, ki so iniciativo »Vzemi ali deli« razširili še v Mestno četrt Brezje-Dogoše-Zrkovci in s simboličnim odprtjem postavljene shrambe uspešno izpeljali svoj projekt. V skupnostni shrambi se zbira nepokvarljiva hrana, higienski pripomočki, čistilna sredstva. VZEMI ali DELI!

Zaključek drugega cikla delavnic na Andragoškem zavodu Maribor

V torek, 4. junija, se je zaključil že drugi cikel delavnic, ki smo jih izvajali v sodelovanju z Andragoškim zavodom Maribor. Po prvem ciklu, ki je potekal med oktobrom in decembrom lani, smo med februarjem in junijem za udeležence programa PUM-O+ znova pripravili delavnice z različnih področij ((Ne)prijetna čustva, Verjamem vase, Let's Play a Game, Ne bodi slon, uporabljaj bonton in Intimen.sem).

Izšla posebna številka časnika IndiJanez na temo Palestine

V teh dneh smo izdali posebno tematsko številko časnika IndiJanez, ki je v celoti posvečena izraelski okupaciji Palestine. Številka, ki smo jo pripravili v luči krvavega genocida, ki ga Izrael že deveti mesec izvaja nad Palestinci, je izšla v okviru dnevov solidarnosti s Palestino v Mariboru, ko številne mariborske organizacije pripravljajo dogodke in vsebine na temo okupacije. 

“Izzivi in predlogi mladih z dogodkov Klikni: Naroči se na EU – Prihodnost Evropske unije in življenja mladih”

Na Mreži MaMa smo v evropskem volilnem letu 2024 v sodelovanju s 6 mladinskimi centri izvedli projekt »Klikni: Naroči se na EU«, ki je angažiral, povezal in opolnomočil mlade, da so postali aktivni udeleženci in sooblikovalci evropske demokracije. Tekom projekta smo med mladimi v razpravi prepoznali in zbrali več predlogov o tem, v kakšni družbi želijo živeti?.

Dnevi solidarnosti s Palestino v Mariboru

Iniciativa nevladnih organizacij s področja kulture in mladine, kulturne delavke_ci, v Mariboru živeče_i Palestinke_ci in širša pretresena javnost, vas med 5. in 13. 6. 2024 vabimo na kulturne dogodke, s katerimi želimo izraziti solidarnost s palestinskim ljudstvom. Vabljeni!

Galerija Media Nox predstavlja Mlade arkade

MKC Maribor odpira novo zunanje razstavišče v Kulturni četrti Židovska, kjer pod okriljem MKC Maribor deluje Galerija Media Nox. Razstavišče se nahaja na zunanjih arkadah pred galerijo, prva bo v njem razstavljala mlada umetnica Tara Rubinič, ki je pripravila razstavo z naslovom Zemlja in Luna si posojata Sonce — Življenje in Smrt si delita oder. Uradno odprtje razstave in s tem tudi razstavišča Mlade arkade bo v četrtek, 6. junija 2024, ob 18. uri.

Nevladna organizacija se predstavi: Zavod Franko Maribor

Zavod Franko Maribor je nevladna organizacija na področju duševnega zdravja v skupnosti. Poslanstvo zavoda je  zagotavljati ter uresničevati človekovo pravico do življenja v skupnosti, vrednotenja osebnih izkušenj in spoštovanje različnosti. »Ker verjamemo v ljudi, verjamemo v skupnost in soustvarjanje skupnosti vseh nas.«

Social Impact Award Slovenia

"Social Impact Award je mednarodni projekt, ki poteka v 19 državah ter nudi podporo nadobudnim mladim, ki želijo s svojo inovativno idejo pomagati pri reševanju okoljskih in družbenih izzivov.". Te zanima? Prijavi se do 3. junija 2024!

Poveži se

Portal upravlja:

Mladinski kulturni center Maribor

Ob železnici 16
2000 Maribor 
E-mail: mladimaribor@mladimaribor.si

©Mladi Maribor, MKC Maribor 2021
Politika varstva osebnih podatkov

Powered by Studo

Skip to content