Začenja se Festival Mladi Maribor 2022!
28. oktobra, 2022

V četrtek, 3. novembra, se začenja deveta edicija festivala Mladi Maribor, festivala mariborskih mladinskih organizacij. Prizorišča festivala bodo na več kot desetih lokacijah po mestu, festival pa že tradicionalno predstavlja pestro paleto možnosti za udejstovanje in aktiviranje. Sklepno dejanje bo Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja, ki bo 15. in 17. novembra v Lukni.

V sklopu letošnjega Festivala Mladi Maribor, ki se bo dogajal med 3. in 17. novembrom 2022, v Evropskem letu mladih, mladinske organizacije iz Maribora mlade vabijo, da se udeležijo kvalitetnih ustvarjalnih, izobraževalnih, športnih in zabavnih dogodkov, ki so jim lahko v pomoč tudi pri odločanju o prihodnosti, udeležijo pa se jih lahko na več kot 10-ih različnih lokacijah po mestu in tudi preko spleta. Večina dogodkov je brezplačnih.

V prvem delu festivala te vabimo da raziščeš mladinske prostore v Mariboru, če si dijak_inja ali študent_ka in se še odločaš o svoji prihodnosti, pa te v drugem delu vabimo, da obiščeš Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja.

PROGRAM

Četrtek, 3. november

Petek, 4. november

Sobota, 5. november

Ponedeljek, 7. november

  • 19:00 @ dvorana ŠTUK: DRINKOLOGIJA – kultura pitja vina in vodena degustacija (4€)

  • 20:00 @ splet: Popotniški snep: potuj kot digitalni nomad

Torek, 8. november

Sreda, 9. november

  • 19:00 – 20.30 @ MISC Infopeka: Knjižnica tete Rose: Spolno izkoriščanje nigerijskih deklet v kontekstu trgovine z ljudmi

Četrtek, 10. november

Petek, 11. november

Sobota, 12. november

Torek, 15. november

  • 8:00 – 18:00 @ Športna dvorana Ljudski vrt »Lukna«: Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja (za osnovnošolce)

Četrtek, 17. november

  • 8:00 – 18:00 @ Športna dvorana Ljudski vrt »Lukna«: Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja (za srednješolce)

  • 8:00 – 18:00 @ Športna dvorana Ljudski vrt »Lukna«: Živa knjižnica poklicev

Organizacija: MKC Maribor

Partnerji: KUD Coda, Pekarna Magdalenske mreže, Slovenska filantropija, Slam zverine, Društvo Salezijanski mladinski center Maribor, Center eksperimentov Maribor, Standup avtmigeci, Zavod PIP, Zveza prijateljev mladine Maribor, Kulturno društvo mladinski center Indijanez, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Popotniško združenje Slovenije

Podpora: Mestna občina Maribor, Urad RS za mladino

Povezava do originalnega članka