Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Slava Klavora – Spomenik

4. novembra 2022,19:00 - 21:00

7EUR

_Predstava za katero je gledališka skupina Pekarne Magdalenske mreže na Linhartovem srečanju prejela nagrado za najboljšo predstavo v celoti ter ZIZ nagrado za serijsko padanje, ZIZ nagrado za predstavo in ZIZ nagrado za režijo bo ponovno na ogled v Mariboru.

Predstava nas popelje v nestabilni čas poznih tridesetih let, v čas odraščanja, šolanja in političnega delovanja Slave Klavore ter njenih tovarišic_ev.Osrednja platforma predstave je komunistično gibanje v Mariboru, kjer gledalke_ci pridejo v stik z mariborskimi aktivistkami_ti, kasnejšimi narodnimi heroji_njami. Dogajanje je postavljeno v čas, ko so Jugoslavijo pretresali mednacionalni spori, v bližnji soseščini pa je že zavladal nacifašizem, ki se je leto za letom, kakor temna senca, bližal Jugoslaviji. Ker v pozabo odhajajo ideje, kraji, dogodki in osebe, katerih podob na spomenikih ne prepoznamo več je skupina na podlagi dela Milice Ostrovške Kljub vsemu upor in drugih zgodovinskih virov oživela pomen marksistične teorije in revolucionarnega boja na gledališkem odru.

Cena vstopnic: 10,00 € (redna); 7,00 € (dijaki, študenti, upokojenci); 0 € (brezposelne osebe s potrdilom). Rezervacija in prevzem vstopnic: Za obisk predstave si predhodno rezervirajte svojo vstopnico. Rezervacijo z navedbo števila vstopnic pošljite na info@pekarnamm.org. Upoštevan bo vrstni red rezervacij do zapolnitve mest, zato si svoje vstopnice zagotovite čim prej! Plačate in prevzamete jih lahko na dan predstave med 18.30 in 19.00 v avli Narodnega doma Maribor.

Celoten program Festivala Mladi Maribor 2022

Podrobnosti

Datum:
4. novembra 2022
Čas:
19:00 - 21:00
Cena:
7EUR
Kategorije:
, , , ,

Organizator

Pekarna Magdalenske mreže
Telefon:
02 300 78 70
Email:
info@pekarnamm.org
View Organizator Website

Prizorišče

Narodni dom Maribor
Ulica kneza Koclja 9
Maribor, 2000 Slovenija
Telefon:
02 229 40 00
Skip to content