Od znotraj navzven

Veseli nas, da sodelujemo znotraj mednarodnega Erasmus+ projekta Od znotraj navzven. Ključni cilj projekta “Od znotraj navzven” je okrepiti mladinske delavce iz petih evropskih držav in jih spodbuditi k pričetku ustvarjanja pozitivnega dialoga o duševnem zdravju in blaginji z mladimi iz njihovih lokalnih skupnosti, pri čemerkončni cilj projekta predstavlja omilitevi učinkov stigme duševnega zdravja, napačnih informacij in pomanjkanja virov, s katerimi se srečujejo mladi iz teh držav.

Brezplačno

[Galerija Media Nox] Razstava Jesen 2023

Galerija Media Nox Židovska ulica 12,Maribor

V Galeriji Media Nox bo od 18. oktobra do 6. decembra na ogled razstava del študentov Oddelka za likovno umetnost mariborske Pedagoške fakultete. Študenti so razstavo naslovili Jesen 2023, uradno odprtje pa bo v galeriji v sredo, 18. oktobra, ob 18. uri.

Brezplačno

APHRA TESLA Operating System: Arhitektura in seksualnost/ KENOTAF

Kulturni inkubator Koroška cesta 18,Maribor

Med 28. oktobrom in 7. januarjem bo okno Kulturnega inkubatorja na Koroški cesti povezava do projekta Arhitektura in seksualnost/ KENOTAF, katerega avtorica je interdisciplinarna umetnica Aphra Tesla. Razstavo si bo mogoče ogledati s pomočjo QR-kode.

Brezplačno

[Razstava] Nika Tomažič: Jaz, dekonstruirano

Kulturni inkubator Koroška cesta 18,Maribor

V razstavišču Kulturnega inkubatorja bo od 16. do 6. decembra 2023 na ogled razstava Jaz, dekonstruirano mlade umetnice Nike Tomažič. Nika Tomažič je glavna nagrajenka Poziva za najboljši študentski intermedijski umetniški projekt 28. Mednarodnega festivala računalniške umetnosti v letu 2022. Kot nagrado je umetnica dobila možnost samostojne razstave v letu 2023 v razstavišču Kulturnega inkubatorja na Koroški cesti v Mariboru. Odprtje razstave bo v četrtek, 16. novembra, ob 18. uri v Kulturnem inkubatorju.

Brezplačno

SobaZaGosteMaribor: Asja Trost »Zeleni model«

OBRAT Trg revolucije 9,Maribor

Vabimo v OBRAT na otvoritev razstave in predstavitev končne produkcije gostujoče rezidentke programa SobaZaGosteMaribor, Asje Trost.

Decembrske kreativne delavnice

Kulturni inkubator Koroška cesta 18,Maribor

Mladinski kulturni center Maribor v času prazničnega decembra organizira brezplačne kreativne delavnice. Na delavnicah se bodo udeleženci lahko preizkusili v slikanju prazničnih slik, modeliranju in barvanju  prazničnih figuric in okraskov ter izdelovanju prazničnih voščilnic.

Brezplačno

Akademija karierne vizije 2023

Rektorat UM, Slomškov trg 15, 2000 Maribor_ Dvorana Borisa Podrecce

Študentski svet Univerze v Mariboru in Karierni center Univerze v Mariboru organizirata dogodek v okviru katerega boste na inovativen način in z atraktivnimi gosti spoznali, da je v svetu zaposlovanja mogoče uspeti tudi z nenavadnimi idejami in visokimi cilji. 

Interaktivna predstava Dš dš dš deževnik

Lutkovno gledališče Maribor Vojašniški trg 2a,Maribor

 Interaktivna predstava DŠ DŠ DŠ DEŽEVNIK  je nastala v sklopu interdisciplinarnega studia OS, ki raziskuje relacijsko umetnost, umetnost odnosa. Interdisciplinarni studio je društvo Nagib razvijalo v sodelovanju s projektom konS - platformo za sodobno raziskovalno umetnost v Kulturnem inkubatorju na Koroški cesti.

Knjižnica tete Rose: Čudovita leta

Pekarna Magdalenske Mreže Ob železnici 8,Maribor

V sredo, 06. 12. 2023, te ob 18.00 v okviru programa Knjižnica tete Rose vabimo v Pekarno Magdalenske mreže na pogovor z ukrajinsko neodvisno dokumentaristko Svitlano Shymko in projekcijo njenih kratkih filmov.

Navigacija skozi nesporazume in konflikte

Rektorat UM, Slomškov trg 15, 2000 Maribor (Dvorana Severni stolp)

Nesporazumi in konflikti so stalnica v našem življenju. Način, kako jih rešujemo in se z njimi spopadamo, je odvisen od naših veščin. Raziskave kažejo, da je reševanje konfliktov ena ključnih kompetenc, ki jo je smiselno razvijati, saj je zelo pomembna za uspešno obvladovanje konfliktov v poslovnem in osebnem okolju in je priložnost za razvoj. 

Poezija na mestnih ulicah na Ravnah na Koroškem

Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika

Vabljeni k branju poezije in ogledu ilustracij na plakatnih mestih knjižnice ter na literarni dogodek! Plakatna akcija v organizaciji Mladinskega kulturnega centra Maribor poteka že šestnajsto leto, selektor poezije in avtor projekta je urednik in knjižničar Nino Flisar, selektorica likovnih del je kustosinja in direktorica Koroške galerije Petra Čeh, ki v projektu sodeluje že tretjič, na njeno pobudo pa se je letošnja Poezija na mestnih ulicah iz Maribora selila tudi na Koroško.

Skip to content