Mavrični junij: V soboto, 22. 6. 2024 s TransAkcijo, DIH-om in ogledom filma LGBT_SLO_1984

Kulturni inkubator Koroška cesta 18,Maribor

Mavrični junij je še boljši, ko ga praznujemo v dobri družbi! Pridruži se nam v soboto, 22. 6. 2024 ob 10.30 uri v Kulturnem inkubatorju! Čakata nas podporna skupina o spolni identiteti v izvedbi TransAkcije in podporna skupina o spolni usmerjenosti, ki jo pripravlja DIH. V nadaljevanju sledi aktivistična delavnica, kvir kviz, zaključimo pa s projekcijo filma LGBT_SLO_1984. Za udeležbo na sobotnih aktivnostih je potrebna predhodna prijava - klik! P.s.: Lačni ne boste! Se vidimo!

“svinja na koncu sveta”: o Jabk Vesne Liponik

Park Kulturnega centra Pekarna Ob železnici 16,Maribor

ZaŽivali! in Pekarna Magdalenske mreže te v okviru Društvenih dnevov ZaŽivali! v soboto, 22. 6 2024, ob 19. 30 vabita v park Kulturnega centra Pekarna na literarni pogovor o Jabk Vesne Liponik. V primeru dežja, bo pogovor potekal v Pekarni Magdalenske mreže.

Prvi OBRAT na StopTrik

OBRAT - prostor umetnosti in participacije Trg revolucije 9,MARIBOR

Z našim Mednarodnim filmskim festivalom StopTrik v okviru Festivala Lent vabimo na tri kurirane selekcije animacij, ki se bodo zavrtele v pop-up kinu na vrtu ob OBRATu - na Trgu Revolucije 9, Maribor. Na prvem večeru animiranih filmov si ogledamo prvi del selekcije poljske šole animiranega filma »Moško oko, žensko srce« (62 min). Obišči nas 23. 6. 2024 ob 21.00!

Drugi OBRAT na StopTrik

OBRAT - prostor umetnosti in participacije Trg revolucije 9,MARIBOR

Z našim Mednarodnim filmskim festivalom StopTrik v okviru Festivala Lent vabimo na tri kurirane selekcije animacij, ki se bodo zavrtele v pop-up kinu na vrtu ob OBRATu - na Trgu Revolucije 9, Maribor. Na drugem večeru animiranih filmov si ogledamo selekcijo »Bistvena raznolikost« (70 min). Obišči nas 25. 6. 2024 ob 21.00!

Tretji OBRAT na StopTrik

OBRAT - prostor umetnosti in participacije Trg revolucije 9,MARIBOR

Z našim Mednarodnim filmskim festivalom StopTrik v okviru Festivala Lent vabimo na tri kurirane selekcije animacij, ki se bodo zavrtele v pop-up kinu na vrtu ob OBRATu - na Trgu Revolucije 9, Maribor. Na tretjem večeru animiranih filmov si ogledamo selekcijo »Mednarodna razsoja« (75 min). Obišči nas 27. 6. 2024 ob 21.00!

VAKUM predstavlja: Muzikačaka

OBRAT Trg revolucije 9,Maribor

VAKUM in Pekarna Magdalenske mreže te v četrtek, 30. 6. 2024, od 19.00 naprej vabita na vrt OBRATA (Trg revolucije 9, Maribor), na druženje in koncert Muzikačaka. Čaka nas bogata tapiserija milozvočnih in večplastnih zvočnih pokrajin, ki jih Muzikačaka tke iz vokala, terenskih posnetkov, elektronike ter poveže v zaokroženo poezijo doživetja, ki združuje tako vonj haloških bregov, kot samotno stanje duhá blesavih časov, v katerih se nahajamo. Pridi!

Potujoča razstava ilustracija

Doživljajsko igrišče Ljubljanska ulica 100-102,Maribor,Slovenija

Mariborska knjižnica, Mladinski kulturni center Maribor in zavod Igrišče Maribor pripravljajo 2. julija 2024 ob 16.00 uri v Malem betnavskem gozdu otvoritev razstave ilustracij priznanih slovenskih ilustratork Ane Maraž, Eve Mlinar in Tine Volarič, ki ustvarjajo tudi dela za otroke in mladino. Gre za razstavo, ki je nastala v organizaciji Mariborske knjižnice ob letošnjem 2. aprilu, mednarodnem dnevu knjig za otroke, razstava pa je gostovala v dvanajstih enotah Mariborske knjižnice. Vabljeni!

Pravljični torek s Simono Kopinšek: V deželi Trniparum (Pravljični nevsakdan)

Doživljajsko igrišče Ljubljanska ulica 100-102,Maribor,Slovenija

Mladinski kulturni center Maribor v sodelovanju z zavodom Igrišče Maribor v okviru Doživljajskega igrišča in literarnega programa MKC Črka med 2. julijem in 20. avgustom 2024 pripravlja poletno serijo pravljičarskih in pripovedovalnih nastopov v Malem betnavskem gozdu. Toplo vabljeni v torek, 2. julija 2024 med 18. in 19. uro na nastop Simone Kopinšek: V deželi Trniparum (Pravljični nevsakdan).

Simulacija zaposlitvenega razgovora

Podreccina dvorana, Univerza v Mariboru (Slomškov trg 15, 2000 Maribor)

Postani mojster/mojstrica zaposlitvenih razgovorov! Vabljen/a 3. julija 2024 ob 13.00 v Podreccino dvorano, Univerze v Mariboru - Slomškov trg 15, Maribor na praktično delavnico. Za izvedbo delavnice je obvezna prijava, ki jo skupaj z življenjepisom, oddate na karierni.center@um.si, najkasneje do 2. 7. 2024. Prijave bodo KMALU odprte!

Karierni Bootcamp za dijake

Podreccina dvorana, Univerza v Mariboru (Slomškov trg 15, 2000 Maribor)

Vabimo vas na prvi tridnevni poletni karierni tabor, imenovan "Karierni Bootcamp za dijake", ki ga pripravlja Karierni center UM. Ta kamp je namenjen vsem, ki se želite pripraviti na sprejemanje kariernih odločitev. Brezplačni karierni Bootcamp poteka od 8. 7 do 10. 7. 2024 ter se je nanj potrebno prijaviti! Prosta mesta so še na voljo.

[Kulturni inkubator] Razstava VRTinec

Kulturni inkubator Koroška cesta 18,Maribor

V razstavišču Kulturnega inkubatorja bo med 9. in 31. julijem 2024 na ogled razstava VRTinec Maje Pučko. Avtorica se v svojem ustvarjanju poslužuje digitalnih tehnik z uporabo akvarelnih tekstur, saj na ta način delo pridobi lahkotni vodeni izgled, kar simbolizira fluidnost čustev. Kot osrednji motiv v delih prevladujejo ženske figure. Odprtje razstave bo v torek, 9. julija 2024, ob 18. uri v razstavišču Kulturnega inkubatorja. Vabljeni!

Skip to content