Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Interaktivna predstava Dš dš dš deževnik

6. decembra 2023,17:00 - 9. decembra 2023,17:00

“V svetu vsega bivajočega si delimo sposobnost čutenja, delimo si moč, da se nas stvari dotaknejo.”

— Jean-Paul Thibaud

INTERAKTIVNA PREDSTAVA

DŠ DŠ DŠ DEŽEVNIK

6. – 9. december 2023 // Lutkovno gledališče Maribor

Interaktivna predstava DŠ DŠ DŠ DEŽEVNIK  je nastala v sklopu interdisciplinarnega studia OS, ki raziskuje relacijsko umetnost, umetnost odnosa. Interdisciplinarni studio je društvo Nagib razvijalo v sodelovanju s projektom konS – platformo za sodobno raziskovalno umetnost v Kulturnem inkubatorju na Koroški cesti.

Predstava je zasnovana kot prostor igre in eksperimenta, kjer se v varnem in strukturiranem prostoru povezujejo otroci, starši, umetniki in strokovni sodelavci ter raziskujejo “os” oziroma “osišče” različnih umetniških praks kot tudi načine, kako si z drugim(i) bivajočim(i) delimo ta skupni svet.

Interaktivna predstava za predšolske otroke DŠ DŠ DŠ DEŽEVNIK tako vabi na skupno raziskovanje. Poslušanje. Opazovanje. Ko pade dež, vrt oživi. Zašelesti. Zamrgoli. Dva sladkosneda deževnika iščeta nekaj sladkega. Z njima na pot se podajo najmlajši in njihovi spremljevalci, starši, dedki in babice, skrbniki. V svetlobni in glasbeni kompoziciji, ki jo v živo ustvarjajo igralci, se otroci in njih starši skupaj potopijo v odkrivanje malih-velikih skrivnosti (ne)vidnega/ (ne)slišnega/ (ne)znanega živega sveta, ki nas obkroža; čudijo se kraljestvu podzemnih korenin, osluškujejo podzemni reki, raziskujejo z gibom, glasom ter v spontani igri poglabljajo svoj odnos s starši/skrbniki in drug z drugim. Umetnost postane igra. In igra postane umetnost, ki gradi odnos.

spored

Sončni studio Lutkovnega gledališča Maribor

  • PREMIERA: sreda, 6. december @ 17:00
  • PONOVITVE: četrtek, 7. december @ 17:00 // petek, 8. december @ 17:00 // sobota, 9. december @ 11:00 (od 1 do 3 let) in @ 17:00 (od 3 do 6 let)

Produkcija: Društvo Nagib (zanj Petra Hazabent) in Katja Kosi samozaposlena v kulturi

Koprodukcija: Lutkovno gledališče Maribor, MKC Maribor, Zavod Rizoma

Režija: Saška Rakef

V sodelovanju s kolektivom ustvarjalcev in izvajalcev: Barbara Kukovec, Katja Kosi, Monika Pocrnjić, Tomaž Tomljanović, Nina Kokelj in Bojana Šaljić Podešva

Strokovna podpora prof. dr. Katarina Kompan Erzar

Finančna podpora: Mestna občina Maribor

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
6. decembra 2023,17:00
Konec:
9. decembra 2023,17:00
Kategoriji:
,
https://mkc.si/koledar/2023/12/6/predstava-ds-ds-ds-dezevnik

Prizorišče

Lutkovno gledališče Maribor
Vojašniški trg 2a
Maribor, 2000 Slovenija
Skip to content