Mavrični december

Kulturni inkubator Koroška cesta 18,Maribor

Ekipi MKC Maribor in programa Maribor skozi rožnata očala po Mavričnem juniju pripravljata Mavrični december v Mariboru. Decembra se bodo tako v mestu zvrstili številni mavrično obarvani dogodki. Večina se jih bo odvila v GT22 in prostorih MKC Maribor. PROGRAM MAVRIČNEGA DECEMBRA V MARIBORUPetek, 2. december @ 20:00, GT22: Otvoritev razstave 55 avtorice Eme Širec in pogovor z mariborsko drag queen Karmen Daš Petek, 9. december @ 18:00, MKC Maribor: Večer družabnih igerEkipa programa Maribor skozi rožnata očala vabi na že četrti letošnji večer družabnih iger. Vsakič nas je malo več. Igre, ki so na voljo: Barking Kittens, Exploding Kittens, Cards Against Heteronormativity, Dobble, Pride Playing Cards, Wizzard, 6 vzame!, Catan, Uno in Enka, Dixit, Fake Artist goes to New York, Ligretto, Coup, Story Cubes. Če tvoje najljubše igre ni v naši zbirki, jo lahko prineseš s sabo. Kokice in pijača bodo. Prav tako je zagotovljeno dobro, čeprav malo tekmovalno, vzdušje.

Delavnica v družbi štirinožcev: Cilji – ovira ali nuja?

MKC Maribor Ob železnici 16,Maribor

Velikokrat slišimo: Zakaj potrebujem cilje? Ali: Cilji me ovirajo. Ali: Jaz raje prisluhnem intuiciji … Ali: Brez ciljev ne gre! Kar je torej prav zame, ni nujno tudi za vas. O tem, kdaj ja, kdaj ne in kako … bomo govorili na delavnici Cilji - ovira ali nuja?, ki bo v torek, 6. decembra, od 17. ure do 18.30, potekala v prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor (MKC Maribor) v organizaciji Insights, družbe za odkrivanje in razvoj potencialov d.o.o.. Delavnico bodo izvedle mag. Natalie Cvikl Postružnik, Danaja Postružnik, diplomirane psihoterapevtke dr. Sigmund Freud Universität Wien, in Gaja Pikapolonica Cvikl Postružnik, estetinje in šepetalke živalim. Družbo jim bodo delali štirje štirinožci: Kora, Xena, Žamet in Daisy.Delavnica je primerna za vse, ki želite pokukati za zaveso lastne motivacije in odkriti, kaj nas v resnici zadržuje pri doseganju ciljev,ki si želite postaviti (vsaj) en cilj za 2023 ter dobiti orodje,da ga tudi uresničite.Prijave zbiramo na e-naslovu: lina.valant.sicanovic@mkc.si, do zapolnitve prostih mest.

Delavnica: Čuječnost in tehnike sproščanja

MKC Maribor Ob železnici 16,Maribor

Stres, stres, stres … Hiter tempo življenja, hitenje od obveznosti do obveznosti, iskanje službe, študij …  Stres je v sodobnem času, kjer vlada produktivnost, pritisk biti uspešen, zmogljiv in obremenjen s hitenjem od opravka do opravka, že postal naša stalnica. Skorajda smo se z njim že sprijaznili. Vendar pa so posledice kroničnega stresa za naše telo, psihično stanje in dobro počutje lahko precej hude.  Na Mladinskem kulturnem centru Maribor nadaljujemo z aktivnostmi v okviru programa Stresi stres, ki tudi tokrat poteka pod geslom »S čuječnostjo do lažjega spoprijemanja s stresom«.  Letošnja jesenska edicija programa je poleg spoznavanja in krepitve čuječnosti namenjena druženju in spoznavanju koristnih tehnik sproščanja, ki nam lahko pomagajo pri lažjem soočanju s stresom.V četrtek, 8. 12., vas vabimo na delavnico, ki bo oblikovana kot zaupna in podporna skupina, kjer boste udeleženci svoj prosti čas preživeli drugače in skozi skupinsko dinamiko krepili stik s samim sabo in ostalimi. Spoznali in preizkusili bomo čuječnostno meditacijo in vizualizacijsko vajo Gora. Delavnico bo vodila Urška Novak, ki je že vrsto let aktivna v mladinsko kulturnem sektorju. Po študiju turizma je nadaljevala s študijem prehranskega svetovanja – dietetike. Pri mreži Za zdravje mladih je pridobila naziv Promotorka zdravja, nato pa tudi postala trenerka za izvajanje delavnic za krepitev duševnega zdravja pri projektu Dobro sem, ki so ga izvajali na ZPM Ljubljana Moste – Polje. Je tudi članica Društva za razvijanje čuječnosti, kjer je opravila več programov čuječnosti in tudi temeljno izobraževanje za učitelja čuječnosti (TTD Level 1). Udeležba na delavnici je brezplačna, nanjo pa se je zaradi omejenega števila mest potrebno prijaviti. Prijave zbiramo preko prijavnice:

[konS] Projekt ,ločene vrednosti Staša Vrenka

Kulturni inkubator Koroška cesta 18,Maribor

V petek, 9. decembra, ob 19. uri v Kulturnem inkubatorju vrata odpira razstava projekta ,ločene vrednosti avtorja Staša Vrenka. Otvoritveni dogodek bo trajal do predvidoma 21. ure, projekt pa bo za javnost na ogled vse do 8. januarja.

Praznični Maribor skozi fotografski objektiv

Kulturni inkubator Koroška cesta 18,Maribor

Si želiš spoznati osnove fotografije v prazničnem vzdušju skupaj z nadobudnimi in izkušenimi fotografi? Potem si na pravem mestu! Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) te vabi na fotosprehod. Z objektivom v roki se bomo sprehajali 13. in 15. decembra, vsakič od 16.30 do 19.00. Zbirno mesto je Kulturni inkubator (Koroška cesta 18, 2000 Maribor), od koder se bomo odpravili na sprehod po mestu.

Božična kiparska delavnica

MKC Maribor Ob železnici 16,Maribor

Te mika, da se v prazničnem decembru prepustiš prazničnemu ustvarjanju? Na Mladinskem kulturnem centru Maribor (MKC Maribor) bo Marijan Mirt od ponedeljka, 19. decembra, do petka, 23. decembra, organiziral večdnevno brezplačno kiparsko delavnico, na kateri se bomo spoznali s tehniko modeliranja.