Priročnik za upravljanje družabnih omrežij
7. septembra, 2021

Priročnik za upravljanje družabnih omrežij – strategija, orodja in praktični primeri za vsakega upravljavca družabnih omrežij je nastal v okviru projekta Nefiks karierne rešitve, ki ga izvaja Zavod Nefiks s konzorcijskimi partnerji Zavod MISSS in Središčem Rotunda.

Avtorica Zala Bricelj, digitalna strateginja in specialistka za uporabo sodobnih tehnologij za nastop na splet in družabna omrežja nam v  priročniku podrobneje predstavi upravljanje družabnih omrežij v osebne in poslovne namene in ima pet glavnih vodil:

  • Razumevanje načina delovanja digitalnega marketinga in družabnih omrežij za aktivno uporabo in promocijo.
  • Uporaba družabnih omrežij v namen (samo)promocije, prepoznavnosti in učinkovitega grajenja znamke in znamčenja (angl. Branding).
  • Prepoznavanje kompetenc in sposobnost vloge – poklica upravljavec družabnih omrežij.
  • Biti aktiven na področju vseživljenjskega učenja – svoje digitalne kompetence nadgrajevati in razvijati s primeri iz prakse in razumeti razlike med posameznimi omrežji, kanali in platformami, prek katerih se danes povezujemo, komuniciramo, sodelujemo in gradimo svojo spletno in medijsko pojavnost.
  • Upravljanje in uporaba družabnih omrežij v praksi za krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo in posledično večjo zaposljivost.

Priročnik je namenjen tako udeležencem usposabljanja Nefiks karierne rešitve: Manager družbenih omrežij, kot tistim, ki želijo izvedeti več o marketingu – kako deluje in kaj je potrebno za uspešno delo na tem področju. Opremljen je s teoretičnimi in praktičnimi primeri iz digitalnega marketinga, marketinga na družabnih omrežjih in vsebinskega marketinga. Vsebuje tudi nabor primerov in orodij, ki jih lahko uporabčja vsak, v osebne ali poslovne namene.

Vsako poglavje v priročniku vsebuje tudi karierni in strokovni nasvet za iskalce zaposlitve za lažji vstop na trg dela, ki je označen s posebno ikono, da se bralci lažje orientirajo v posameznem poglavju in pri določeni temi.

Priročnik je brezplačno dostopen na povezavi.

Aktivnost je sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Vir: Zavod Nefiks

Povezava do originalnega članka