Pridruži se fokusni skupini za Youthland 19.27
7. september, 2021

Mladinski kulturni center Maribor išče mlade med 13. in 30 letom starosti za udeležbo v fokusni skupini v okviru projekta Youthland 19.27.

Bi rad_a pripomogel_a k razvoju mladinskih strategij na slovenski in evropski ravni? Pridruži se fokusni skupini o potrebah mladih v Mariboru v okviru E+ projekta, Youthland 19.27, ki jo gosti MKC Maribor.

Po kratki predstavitvi ciljev projekta in rezultatov analize vprašalnika, bodo udeleženci skupine debatirali o mladinskih strategijah, željah mladih ter položaju mladih v Mariboru.

Fokusna skupina traja 45 minut in poteka online preko spleta. V zahvalo za tvoje sodelovanje prejmeš praktično nagrado.

Termini fokusne skupine online:

  • torek, 14. 9 ob 18. uri
  • sreda, 15. 9. ob 19. uri
  • četrtek, 16. 9. ob 17. uri

K sodelovanju se lahko prijaviš tukaj. 

VEČ INFORMACIJ O PROJEKTU

Težave in potrebe mladih so vedno bolj kompleksne, globalne in raznolike. Njihovo prepoznavanje od mladinskih organizacij in mladinskih delavcev zahteva razvoj novih tehničnih in znanstvenih metod ter orodij. V okviru projekta »YOUTHLAND19.27«, ki ga izvaja konzorcij organizacij iz Portugalske, Romunije, Grčije in Slovenije, bomo zbrali primere dobrih praks za postavljanje diagnostike, strateško načrtovanje in vključevanje mladih v procese so-oblikovanja mladinskih programov.

Projekt, ki ga financira program Erasmus+ KA2 Strateška partnerstva, traja 16 mesecev. V tem času bo deset mladinskih delavcev vključenih v »Job Shadowing«, inovativen način učenja na delovnem mestu, ki omogoča izmenjavo načinov dela in dobrih praks. Prav tako bodo izvedeni sestanki in trening z namenom načrtovanja, preizkušanja in ovrednotenja zbranih strategij in dobrih praks ter tako izboljšanja kakovosti ukrepov na področju mladinskega dela in prilagoditev teh potrebam mladih.

Projekt je podprt s strani programa Erasmus+ Strateška partnerstva (KA2), nosilec je PSIENTIFICA (Agueda, Portugalska), partnerji pa: MKC Maribor, KEDITH (Solun, Grčija), PONT Group (Cluj-Napoca, Romunija), Fundação Bracara Augusta (Braga, portugalska) in Município de Cascais (Cascais, Portugalska).

Vir: MKC Maribor

 

Povezava do originalnega članka

Photo by Dylan Gillis on Unsplash