Vabljen_a na 8. Festival Mladi Maribor!
9. novembra, 2021

Festival Mladi Maribor je hibrid!

8. edicija festivala, v kateri ti želimo predstaviti pestro paleto možnosti za udejstvovanje in aktiviranje, se letos dogaja v živo in na spletu!

V sklopu letošnjega Festivala Mladi Maribor te med 4. in 26. novembrom 2021 vabimo, da se kvalitetnih ustvarjalnih, izobraževalnih in zabavnih dogodkov, ki so ti lahko v pomoč tudi pri odločanju o prihodnosti, udeležiš na 18 različnih lokacijah v mestu in tudi preko spleta. 

V prvem delu festivala te vabimo v mladinske centre in druge mariborske prostore za mlade, kjer bodo potekale najrazličnejše ustvarjalne delavnice, od sodobnih tehnoloških, glasbenih … pa celo do varjenja piva. 8 srednjih šol iz Maribora in Ptuja se bo spremenilo v gledališča, ki bodo gostila mladinske gledališke skupine iz 7 evropskih držav v sklopu mednarodnega projekta EYE-Net 2.0.

Če si dijaki, dijakinja, osnovnošolka, osnovnošolec, si posebej vabljen_a v drugi del festivala, na Virtualni karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja, ki je edinstvena priložnost, da se navdušiš nad novimi poklici in lažje odločiš pri izbiri srednje šole ali fakultete.