Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

SobaZaGosteMaribor: Spoznaj rezidenta_ko Jureta Žavbija in Katjo Markič

11. januarja 2023,19:00

V sredo, 11. januarja, te ob 19.00 vabimo na javno predstavitev in pogovor v okviru programa SobaZaGosteMaribor Rezidenca za družbene spremembe v OBRAT – prostor umetnosti in participacije na Trgu Revolucije 9.

Prva rezident in rezidentka Rezidence za družbene spremembe sezone sta Jure Žavbi in Katja Markič, ki gostujeta v imenu kolektiva projekta KRIK. Avtorski projekt problematizira temo spolnih zlorab otrok in si prizadeva za prekinitev molka in detabuizacijo obravnave žrtev spolnega nasilja. Kolektiv preizprašuje mejo med dramskim gledališčem in performansom, med fikcijo in dokumentarnostjo, proces reflektira z vključenimi dnevniškimi zapisi oz. zvočnimi refleksijami. Projekt vprašanje zlorabe skozi gledališko formo zgolj razpira, kolektiv pa v gledališki dogodek vključuje tudi strokovnjake iz Združenja za MOČ, ki vodijo pogovor po predstavi.

Pogovor, ki ga lahko v živo spremljaš na Radiu MARŠ, bo vodil Jan Podbrežnik.

Jure Žavbi (1996, Ljubljana)

je diplomirani dramski igralec in magistrski študent dramske igre. Njegove odmevnejše vloge vključujejo Antona don Rumata v predstavi Težko je biti Bog (SNG Drama Ljubljana), Sigismunda v predstavi FINALIZEM::Fonemi in Klavdija v predstavi H genotipu Hamlet (oboje OSMO/ZA). Sodeloval je z režiserji in režiserkami kot so Dragan Živadinov, Aljoša Živadinov Zupančič, Mirjana Medojević in Živa Bizovičar. Zanima ga predvsem raziskovalno gledališče in kreacija avtorskih projektov.

Katja Markič (1995, Ljubljana)

je diplomirana dramaturginja, dramatičarka, scenaristka in teatrologinja. Na ljubljanskem AGRFT zaključuje magistrski študij. Njeno delo in nagrade vključujejo Nagrado za mladega dramatika 2015 (Ptice selivke), besedilno predlogo Podpišite tukaj (TV drama in radijska igra), performanse Vrata nikamor (2015), Symptoma (2016) in Avtobiografska Žival (2016), ter delo v številnih slovenskih gledališčih, v SNG Drami Maribor (Življenje je sen, 2022), SNG Drami Ljubljana (Utopia, Arheologija raja, 2016; Grenki sadeži pravice, 2018), kulturnem centru OSMO/ZA (H genotipu Hamlet, 2020, FINALIZEM::MM, 2020) in Hišo kulture Celje (Tartini, 2022). Zanima jo raziskovalno in avtorsko gledališče.

Prudukcija: Pekarna Magdalenske mreže Maribor, SobaZaGosteMaribor

Soorganizatorstvo: Društvo ZIZ, Radio MARŠ

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
11. januarja 2023
Čas:
19:00
Kategorije:
, , ,

Organizator

Pekarna Magdalenske mreže
Telefon:
02 300 78 70
Email:
info@pekarnamm.org
View Organizator Website

Prizorišče

OBRAT – prostor umetnosti in participacije
Trg revolucije 9
MARIBOR, 2000 Slovenija
Skip to content