Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Program: Mavrični junij v Mariboru 2022

30. maja 2022,10:00 - 30. junija 2022,23:00

Mesec ponosa skupnosti LGBTQIA+ bomo tudi letos obeležile_i z zdaj že dobro znanim Mavričnim junijem v Mariboru, v okviru katerega ekipa Maribor skozi rožnata očala ponovno obljublja veliko odličnih vsebin. V Mariboru letos ne korakamo na paradi, a kljub temu upamo, da se bomo v čim večjem številu ponosno srečevale_i na ulicah, v družbi, načrtovano in spontano – kot seveda tudi na dogodkih, ki jih za vas pripravljamo.

Tokrat še posebej poudarjamo skupnost in različne načine, na katere jo lahko gradimo in vzdržujemo, prav tako si prizadevamo za še večjo inkluzivnost in medsebojno solidarnost. V ta namen smo oblikovale_i vsebine, ki pokrivajo širok spekter tem in aktivnosti ter s tem ustvarjajo prostor za vrsto edinstvenih izkušenj.

Program bodo sestavljale že ustaljene aktivnosti, delavnice, kulturno-umetniške vsebine, redni dogodki in še veliko več. Podrobnejši spored se nahaja spodaj.

PROGRAM:

PONEDELJEK, 30. 5.

“PODPRI PARADO, IZOBESI ZASTAVO!”

Tudi letos vas vabimo, da nam pomagate odeti Maribor v barve mavrice, v sklopu že četrte akcije »Podpri parado, izobesi zastavo«. Akcija letos še bolj presega lokalni prostor, saj se povezujemo z Društvom Legebitra in njihovo podporno akcijo Mavrični mesec.

Več o akciji: https://mkc.si/koledar/2022/5/27/podpri-parado-izobesi-zastavo

SOBOTA, 4. 6.

KOROŠKA PARADA PONOSA

Ekipa Maribor skozi rožnata očala se bo odpravila v Slovenj Gradec, kjer bodo podprle_i kolege_ice iz Koroška Pride. Pred povorko se bodo tudi predstavile_i na stojnici v okviru paradnega mesta.

ČETRTEK, 9. 6.

DELAVNICA IZDELOVANJA TRANSPARENTOV

Da lahko podpremo skupnost in izrazimo ponos, potrebujemo močno sporočilo. Na popoldanskem druženju bomo izdelovali in popravljali paradne transparente. Če si želite izdelati čisto svojega, ga lahko tudi odnesete s seboj, da boste pripravljene_i na naslednji dogodek! Izdelovanje transparentov bo potekalo v parku pred MKC Maribor, med 17. in 20. uro.

SOBOTA, 11. 6. 

PARADA PONOSA LJUBLJANA

Ekipa Maribor skozi rožnata očala bo z obiskom podprla tudi ljubljansko parado. Ponovno nas boste lahko našle_i in se z nami podružile_i na paradnem mestu, kjer vas na naši stojnici čaka marsikaj zanimivega.

PONEDELJEK, 13. 6.

LGBTQIA+ PODPORNA SKUPINA

Na podporni skupini skupaj ustvarjamo varen, spoštljiv in odprt prostor že več kot 1 leto! Čeprav bo junij natrpan z aktivnostmi, si bomo kljub temu vzele_i čas, da se srečamo in pogovorimo.

Več o podporni skupini: https://mkc.si/koledar/2022/6/6/podporna-skupina-za-lgbtqia-osebe

LITERARNI VEČER LGBTQIA+ Z GOSTJO NINO DRAGIČEVIĆ IN ODPRTIM LITERARNIM MIKROFONOM

Moderirano literarno branje in odprti literarni mikrofon. Nastopajo Nina Dragičević, Urša Majcen, Brynne Rebele-Henry (ZDA) in Tom Veber. Po branju sledi pogovor s pesnico, Jenkovo nagrajenko, Nino Dragičević, ki bo predstavila pesmi iz nagrajene pesniške zbirke To telo, pokončno. Nastopili bosta tudi Klara in Laura Gajšek, dogodek bo povezovala Špela Setničar.

Dogodek bo potekal ob 20 uri, v poletnem KGB pod letnim avditorijem Lutkovnega gledališča Maribor

SOBOTA, 18. 6.

KVIZ SLOVENSKE LGBTQIA+ ZGODOVINE

Kako dobro poznate gibanje LGBTQIA+ v Sloveniji? Svoje znanje o njegovi zgodovini, lokalni LGBTQIA+ kulturi in še čem boste imele_i priložnost preizkusiti na našem kvizu.

LGBTQIA+ FILMSKI VEČER

Po kvizu bomo sobotni večer preživele_i v dobri družbi in ob ogledu filma, seveda z LGBTQIA+ tematiko.

SOBOTA, 18. 6. IN NEDELJA, 19. 6.

MAVRIČNI VIKEND V MARIBORU 

Iz Ljubljane nas bosta obiskali ekipi zavodov TransAkcija in Moja mavrica, s katerima organiziramo posebni vikend. Ta bo namenjen medsebojnemu spoznavanju LGBTQIA+ oseb in mladih ter vzpostavljanju varnejših prostorov za deljenje izkušenj, izražanje, učenje in zabavo.

Več o dogodku: https://mkc.si/koledar/2022/6/18/mavricni-vikend-v-mariboru

PETEK, 24. 6.

VEČER DRUŽABNIH IGER Z EKIPO MSRO 

Po nekaj tednih dogodkov se prileže malo bolj sproščena oblika druženja. Za to boste imele_i priložnost na družabnem večeru z ekipo MSRO, kjer bodo na voljo družabne igre in druge aktivnosti, odlični prigrizki in obilo zabave. Dogodek bo potekal v prostorih MKC Maribor, z začetkom ob 17. uri.

SREDA, 29. 6.

TESTIRANJE NA SPOLNO PRENOSLJIVE OKUŽBE 

Kot vsako zadnjo sredo v meseco tudi v juniju organiziramo brezplačno in zaupno testiranje na spolno prenosljive okužbe za moške, ki imajo spolne odnose z moškimi.

Več o akciji: https://mkc.si/koledar/2022/5/25/anonimno-testiranje-na-spolno-prenosljive-okuzbe

ČETRTEK, 30. 6.

OTVORITEV RAZSTAVE “SKUPNOST” V HOSTLU PEKARNA

Mesec ponosa bo sklenila razstava na temo skupnosti. V jedilnici Hostla Pekarna bomo razstavile_i fotografije z junijskih dogodkov, k razstavi pa boste lahko prispevale_i tudi s svojimi posnetki.

Skozi cel mesec bodo program v živo dopolnjevale tudi različne spletne vsebine.

Za sprotne informacije o posameznih dogodkih še naprej spremljajte spletno stran MKC Maribor in kanale programa Maribor skozi rožnata očala (@maribor_pride na Instagramu, Maribor skozi rožnata očala na Facebooku).

“Vesel mesec ponosa in se vidimo!”

program 1.png

program 2.png

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
30. maja 2022,10:00
Konec:
30. junija 2022,23:00
Kategorije:
, , , , , ,

Prizorišče

MKC Maribor
Ob železnici 16
Maribor, 2000 Slovenija
Telefon:
02 300 2 993
View Prizorišče Website
Skip to content