Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Oskarjevski večer: Drive My Car

27. marca 2022,19:00

|Ponavljajoči dogodek (pokaži vse)

One event on 2. aprila 2022 at 19:00

5EUR
🚗 Tenkočutna in topla adaptacija kratke zgodbe japonskega mojstra Harukija Murakamija tke medčloveške vezi s takšnim občutkom in natančnostjo, da pozabimo na čas in se popolnoma predamo vožnji …
🏆 Film je navdušil tako evropsko kot ameriško strokovno javnost, saj si je prislužil nagrado za najboljši scenarij in filmsko-kritiško priznanje FIPRESCI v Cannesu, senzacionalno pa se poteguje za kar štiri oskarje: za najboljši film, režijo, scenarij in tujejezično produkcijo. Lahko nasledi izjemen uspeh Parazita izpred treh let?
▶️ Premiera: v nedeljo, 27. marca ob 19. uri.
▶️ Ponovitev: v soboto, 2. aprila ob 19. uri.
📽️ DRIVE MY CAR (Doraibu mai ka)
Ryusuke Hamaguchi / Japonska / 2021 / 179 min / japonščina, korejščina, angleščina s slovenskimi podnapisi
Yusuke Kafuku, gledališki igralec in režiser, ki po dveh letih še ni prebolel izgube ljubljene žene, sprejme režijo Strička Vanje na gledališkem festivalu v Hiroshimi. Tam spozna Misaki, zadržano mladenko, ki so mu jo dodelili za voznico. Med dolgimi vožnjami se med osamljenima tujcema splete zaupna vez in počasi najdeta pogum, da se soočita vsak s svojo preteklostjo.
»Film, ki posredno odseva intimno izkušnjo vsakogar od nas in utegne še dolgo sijati v temni noči naše razburkane podzavesti.«
– Thierry Jousse, Les Inrockuptibles
🎫 VSTOPNINA: 5 €.
Vstopnice si lahko zagotovite na blagajni Lutkovnega gledališča Maribor, na Vojašniškem trgu 2a. Blagajna je odprta od torka do petka med 10. in 13. uro, v četrtek tudi med 15. in 18. uro, v soboto med 9. in 11. uro ter uro pred vsako predstavo.
Spletni nakup vstopnic na: https://lgm.kupikarto.si/
ℹ️ Program “Filmske nedelje v Lutkovnem” sofinancira Mestna občina Maribor v koprodukciji z Lutkovnim gledališčem Maribor.
Več o programu na: https://www.filminmaribor.com/

Podrobnosti

Datum:
27. marca 2022
Čas:
19:00
Cena:
5EUR
Kategorije:
, , , ,

Prizorišče

Lutkovno gledališče Maribor
Vojašniški trg 2a
Maribor, 2000 Slovenija
Skip to content