Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Mladinski družabni večer: vzemi si čas zase

21. septembra 2023,19:00 - 22. septembra 2023,21:00

Brezplačno

Mladinski družabni večeri so nazaj!

VZEMI SI ČAS ZASE, PRIDI NA DELAVNICO AROMATERAPIJE

S septembrom se na urnik MKC Maribor vračajo mladinski družabni večeri, ki bodo tudi v novi sezoni potekali v Kulturnem inkubatorju vsak tretji četrtek v mesecu. In ker je mesec september čas ozaveščanja o skrbi zase, pripravljamo prav posebno delavnico, ki nam bo prehod v jesen ovila v prijetno in sproščeno doživetje.

September in skrb zase

Septembrski mladinski družabni večer bo v četrtek, 21. septembra, med 19. in 21. uro. V tematskem delu večera bomo v Kulturnem inkubatorju s poznavalkama naravne kozmetike in aromaterapije, Katarino Utroša in Evo Nađ, pripravili dva aromaterapevtska izdelka za domačo uporabo.

Aromaterapija je terapevtska praksa, ki uporablja naravne vonjave eteričnih olj iz rastlin za spodbujanje sprostitve in blagodejno vpliva na čustva ter fizično počutje – največkrat z njimi ustvarjamo pomirjujoče okolje. Te vonjave imajo sposobnost, da vplivajo na naše možgane in sprostijo napetosti ter pospešijo občutek notranjega miru, kar prispeva k celostnemu dobremu počutju.

V tej luči bomo pripravili dva aromaterapevtska pripravka:

  • mešanico eteričnih olj MEDITACIJA za izparjevalnik in
  • mešanico eteričnih olj ZA DOBER SPOMIN za osebno rabo

Katarina Utroša, magistra farmacije in ime za znamko Katarinca, nas bo predhodno popeljala skozi osnove naravne kozmetike ter se dotaknila zanimivosti v povezavi z eteričnimi olji.

Eva Nađ, kulturologinja, ki je zaključila študij fitoterapije na Univerzi v Novem mestu, pa nas bo vodila skozi pripravo pripravkov ter izdelavo začinila z dobro mero poznavanja ozadja aromaterapije.

Ves material boste prejeli na delavnici, udeležba je brezplačna Za udeležbo na delavnici je potrebna prijava do 20. 9. 2023 na eva.zunec@mkc.si

 Družabne igre ostajajo del programa

Kdor pa je mladinske družabne večere, ki potekajo vsak tretji četrtek v mesecu, pogrešal zaradi igranja namiznih družabnih iger, prigrizkov in dobre družbe pa vabljeni med 19.00 in 22.00 brez predhodne prijave!

Povezava do originalnega članka

Prizorišče

Kulturni inkubator
Koroška cesta 18
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map
View Prizorišče Website
Skip to content