Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Mladinski družabni večer 5/2024

16. maja 2024,19:00 - 22:00

Mladinski družabni večer

AFRIŠKI TOLKALSKI VEČER S PERKAKŠNS-I

Četrtek, 16. maj 2024 // 19:00 // Kulturni inkubator

V četrtek, 16. maja 2024 bo ob 19. uri v Kulturnem inkubatorju na Koroški cesti 18, zadonel začetek mladinskega družabnega večera, obarvanega v ritmiko delavnice z afriškimi tolkali!

Vabljeni na edinstveno tolkalsko delavnico, kjer se bomo potopili v svet afriških ritmov! Ta delavnica vam ponuja priložnost, da se naučite igranja na avtentične tolkalne instrumente Zahodne Afrike, kot so djembe, dunnun set, zvonci, shekere…

Ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen glasbenik, boste odkrili bogastvo afriške ritmike in poliritmije. Na koncu delavnice boste vsi udeleženci delavnice skupaj zaigrali najmanj eno tradicionalno skladbo na tolkala.

Pridružite se nam in doživite nepozabno glasbeno potovanje, ki vas bo popeljalo v srce Zahodne Afrike. Ne zamudite te priložnosti, da razširite svoje glasbene horizonte in se povežete z drugimi ljubitelji glasbe!

Mesta so omejena, zato svojo udeležbo na glasbeni delavnice potrdi na: eva.zunec@mkc.si

Glasbeno delavnico bodo izvedli člani skupine Perkakšns je nastala leta 2001 kot izključno tolkalska skupina v vseh letih delovanja pa izvaja pretežno glasbo za tolkala iz različnih koncev sveta. Največ se skupina posveča tradicionalni glasbi iz zahodne Afrike, skladbe so izdali tudi na plošči Perkakšns. (https://www.youtube.com/user/Perkaksns).

Vabljen_a tudi, da nas prideš samo poslušat, in se podružit. Seveda bo za čas naše delavnice vzporedno na voljo tudi kup namiznih družabnih iger kot so Jungle Speed, Uno Flip, klasični remi – lahko prineseš tudi kakšno svojo. Tisti z bolj nemirnimi nogami pa vabljeni v klet oziroma “MKC gaming room”, ki ponuja tudi namizni tenis in namizni nogomet.

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
16. maja 2024
Čas:
19:00 - 22:00
Kategorije:
, , ,
Dogodek Tags:
, ,

Prizorišče

Kulturni inkubator
Koroška cesta 18
Maribor, 2000 Slovenija
View Prizorišče Website
Skip to content