Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

[konS] Razstava Rojstvo in smrt mikrokozmosa

28. avgusta 2023,18:00 - 29. septembra 2023,16:00

Brezplačno

V razstavišču Kulturnega inkubatorja bo od 28. avgusta dalje na ogled razstava Rojstvo in smrt mikrokozmosa – raziskovanje neznosne lahkosti so-bivanja s kvasovkami, pod katero sta se podpisala avtorja Monika Pocrnjić in Andrej Firm. Razstava je še zadnja v vrsti razstav, ki so se v Kulturnem inkubatorju zvrstile v sklopu projekta konS – platforma za sodobno raziskovalno umetnost.

Vabljeni na uradno odprtje, ki bo v Kulturnem inkubatorju v ponedeljek, 28. avgusta. Razstava bo na ogled do 29. septembra.

o razstavi

Rojstvo in smrt mikrokozmosa – raziskovanje neznosne lahkosti so-bivanja s kvasovkami se z edinstveno perspektivo osredotoča na poudarjanje medsebojne povezanosti med mikroorganizmi, ljudmi in okoljem skozi umetnost.

o avtorjih

Andrej Firm trenutno dela kot svobodni fotograf, mentor delavnic na področju fotografije, scenograf in oblikovalec svetlobe v GT22 v Mariboru. Je tudi soustanovitelj fotografske platforme Mišnica GT22 (več).

Monika Pocrnjić je intermedijska umetnica, hekerca in likovna pedagoginja. Deluje na področjih naredi sam (DIY) elektronike, risbe in lutkovnega gledališča. Živi v Rušah, ustvarja v Mariboru in po svetu (več).


Avtorji: Monika Pocrnjić in Andrej Firm

Projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnosti je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”.Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
28. avgusta 2023,18:00
Konec:
29. septembra 2023,16:00
Cena:
Brezplačno
Kategorije:
, ,
Dogodek Tags:
, ,
https://mkc.si/koledar/2023/8/28/kons-razstava-rojstvo-in-smrt-mikrokozmosa

Prizorišče

Kulturni inkubator
Koroška cesta 18
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map
View Prizorišče Website
Skip to content