Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Cirkuška & kuharska ustvarjalna delavnica

16. oktobra 2023,18:00

Brezplačno

Je kdo rekel cirkus IN kuhanje? Ne, ne bomo žonglirali s hrano … je pa zagotovljena zabava in učenje novih veščin😉

V cirkuškem delu delavnice se bomo spoznali z nekaterimi cirkuškimi rekviziti; se naučili, kako pravilno zavrteti kitajski krožnik in izvesti nekaj trikov, kako pravilno držati in žonglirati s cirkuškimi rutami ter kako ustrezno oblikovati modelirni balon v želeno obliko, brez da poči. Cirkuške veščine nam bo približala Nastja Fekonja, ki je po stroki sicer geografinja in pedagoginja, a trenutno njen čas zapolnjujejo cirkuške aktivnosti oziroma @cirkuški svet, ki ga deli preko svojega profila na družabnih omrežjih.

Da pa ne bomo lačni, bo poskrbela April Veselko, avtorica kuharskega bloga »S trebuhom za kruhom«, se nad kuhanjem, še posebej pripravo sladic, navdušuje že od osnovne šole. April se si sicer poklicno ukvarja s plesom, nasploh pa verjame v zdrav življenjski slog s kombiniranjem uravnotežene prehrane, gibanja in kreativnosti. Kuharski del delavnice bomo pričeli s kratkim zabavnim kulinaričnim uvodom in pogovorom o prehranskih prioritetah udeležencev. Sledila bo predstavitev jedi, ki jih bomo skupaj pripravili – ena slana in ena sladka, obe v vegetarijanski in veganski različici. Potem se bomo družno lotili priprave hrane, pri čemer bo veliko priložnosti, da udeleženci med seboj sodelujejo, spletejo nova poznanstva ali pokramljajo s starimi prijatelji. Pripravljene dobrote bomo spekli oziroma ohladili, na koncu pa seveda ob živahnem pogovoru še poskusili mojstrovine ter si po želji zapisali recepte. Izbrani recepti bodo dovolj enostavni za vsakdanjo uporabo doma, hkrati pa tudi nekaj posebnega, s čimer se lahko pobahamo pred prijatelji ali družino!

Prijave zbiramo do petka, 13. oktobra 2023 na naslov: eva.zunec@mkc.si (ob prijavi v zadevo sporočila prosim zapiši “za cirkuško-kuharsko delavnico” in ne pozabi zapisat, če imaš kakšne prehranske posebnosti!)

Podrobnosti

Datum:
16. oktobra 2023
Čas:
18:00
Cena:
Brezplačno
Kategorija:
https://mladimaribor.si/festival/

Organizator

MKC Maribor
Telefon:
+386 2 300 2 993
View Organizator Website

Prizorišče

Kulturni inkubator
Koroška cesta 18
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map
Telefon:
02 250 03 22
View Prizorišče Website
Skip to content