Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Božična kiparska delavnica

19. decembra 2022,08:00 - 23. decembra 2022,09:00

Te mika, da se v prazničnem decembru prepustiš prazničnemu ustvarjanju? Na Mladinskem kulturnem centru Maribor (MKC Maribor) bo Marijan Mirt od ponedeljka, 19. decembra, do petka, 23. decembra, organiziral večdnevno brezplačno kiparsko delavnico, na kateri se bomo spoznali s tehniko modeliranja.

Skulpture bomo gradili iz Teraton gline. Vsak udeleženec bo imel možnost ustvariti skulpturo majhnega ali srednjega formata (do 50 cm višine).

Delavnice bodo namenjene oblikovanju motivov v povezavi s prazničnim vzdušjem in zimskimi radostmi, v okviru česar se bo vsak posameznik predpripravil in narisal skico, ki bo kiparju posredovana po elektronski pošti. Mentor se bo nato z vsakim posameznikom pogovoril in določil smernice in gabarite forme/skulpture, ki bi lahko bila oblikovana v zadanem časovnem okvirju. Po motivacijskem pogovoru bo sledilo ustvarjanje skulptur. Strokovno bo vodil udeležence v vseh fazah ustvarjanja.

Vabljeni vsi, ki vas zanima kiparski medij in bi si želeli svojo umetniško plat izraziti še v kiparjenju. Delavnica je namenjena popolnim začetnikom kot tistim, ki že imajo izkušnje v kiparskem izražanju.

 

Na delavnici lahko sodeluje do šest oseb. Udeležba na delavnici je brezplačna, obvezna pa je predčasna prijava na mail lina.valant.sicanovic@mkc.si do 9. decembra 2022.

 

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
19. decembra 2022,08:00
Konec:
23. decembra 2022,09:00
Kategorije:
, , , ,

Prizorišče

MKC Maribor
Ob železnici 16
Maribor, 2000 Slovenija
Telefon:
02 300 2 993
View Prizorišče Website