Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

50’s PROM NIGHT & MKC MARIBOR 30 LET

19. oktobra 2023,19:00

Brezplačno

Vabimo vse staro in mlado, s plesalcem ali brez, dijake in večne najstnike, na »maturantski ples«, ki bo 19. oktobra 2023 ob 19.00 v Kulturnem inkubatorju, ko se bomo po poteh McFlyja iz filma Back to future odpravili v 50. leta prejšnjega stoletja.

Predstavljajte si Združene države Amerike leta 1955. Svet je počasi pozabil na grozote vojne, pričela se je era televizije, najstniki pa so uživali svoja brezskrbna leta ob poslušanju džuboksov. Vse to in še več bo tako mogoče doživeti na dogodku z naslovom “50’s prom dance” oziroma maturantski ples v slogu 50-ih, ki ga skupaj z Drušvom ljubiteljev ameriške glasbene kulture 50. let 20. stoletja – The alley cats Maribor pripravlja MKC Maribor, saj praznuje okroglih 30 let!

Ne le maturante, vabimo seveda vse zanesenjake, plesne navdušence in ljubitelje preteklega obdobja, da se zavrtijo v ritmih preteklega obdobja, vsi udeleženci pa lahko ob tej priložnosti brezplačno nazdravili s punčem in prigriznili pokovko. Navihani kodrci, zalizane pričeske, rdeča šminka in vse ostalo, kar sta svoj čas nosila Marilyn Monroe in Elvis Presley, so seveda dobrodošli, za popolno pričesko in dovršen makeup pa bomo poskrbeli tudi v lepotnem kotičku na dogodku. Stilsko okrašen bo tudi prostor, kjer bodo obiskovalci imeli možnost učenja preprostih plesnih korakov, značilnih za 50-a leta, vsem udeležencem bo na voljo tudi nostalgično fotografiranje v spomin na dogodek.

Vstopnine ni, kot se za maturantski ples spodobi, pa bodo med vsemi izbrali tudi najbolj izviren plesni par, ki bo nagrajen z nazivom kralj in kraljica večera. Celotni večer bo povezovala zimzelena glasba 50-tih, zadonel pa bo tudi pristen ameriški džuboks Rockola iz leta 1963. Za pravo nostalgično poslastico bo poskrbela mariborska avtentična rockabilly zasedba Joe & the Rhythm Boys with Stacey, petčlanska vokalno-inštrumentalna zasedba, ki preigrava glasbo pretekle ere 50-ih let, nastopajo pa tako na domačih, kot tujih odrih. V skupini zaradi svojega navdušenja nad preteklim obdobjem delujejo tudi znotraj ljubiteljskega društva The alley cats Maribor.

*** Mariborska rockabilly skupina Joe & The Rhythm Boys with Stacey je vokalno instrumentalna zasedba, ki preigrava glasbo iz 50. let prejšnjega stoletja. Gre za ohranjanje in obujanje glasbene strukture in kulture tistega obdobja v kar najbolj pristni obliki, čemur se skušajo približati tudi s scenografijo, oblačili, vintage opremo in inštrumenti. Zasedba je bila formirana leta 2007, njihov repertoar pa vsebuje tudi nekaj lastnih skladb, ki so napisane v duhu tistega časa.

Josip Segedi, akustična kitara, vokal

Miran Perko, električna kitara

Sara Jagodič, električni piano, vokal

Primož Brumen, kontrabas 

Aleš Pogorevčnik, bobni

Podrobnosti

Datum:
19. oktobra 2023
Čas:
19:00
Cena:
Brezplačno
Kategorija:
https://mladimaribor.si/festival/

Organizator

MKC Maribor
Telefon:
+386 2 300 2 993
View Organizator Website

Prizorišče

Kulturni inkubator
Koroška cesta 18
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map
View Prizorišče Website
Skip to content