Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Delavnice o zdravstveni vzgoji za otroke in mladostnike

4. aprila 2024,16:00 - 18:00

BREZPLAČNA PREDAVANJA

ZDRAVSTVENA VZGOJA ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE

V sodelovanju z Zdravstvenim domom Adolfa Drolca Maribor bomo v Kulturnem inkubatorju izvedli serijo brezplačnih predavanj o zdravstveni vzgoji za otroke in mladostnike. Kakšne so pasti tetoviranja, kako se ličiti in hkrati poskrbeti za kožo, kako se izogniti nezdravim navadam? To je le nekaj vprašanj, na katera bodo diplomirane medicinske sestre mladim podale odgovore.

  • Četrtek, 4. april: Tobak v obdobju mladostništvaSpoznali bomo negativne posledice uporabe tobaka na človekov organizem in duševno zdravje ter spodbudili mladostnike k iskanju zdravih navad.

Predavanja so namenjena otrokom in mladostnim, pa tudi njihovim staršem in vzgojno-izobraževalnim delavcem. Udeležba je brezplačna. Predavanje bo potekalo ob 16. uri v Kulturnem inkubatorju (Koroška cesta 18, 2000 Maribor). Zaradi lažje organizacije prosimo za predhodne prijave.

VEČ O ZDRAVSTVENI VZGOJI

Zdravstvena vzgoja je nepogrešljiv del zdravstvenega varstva, katere namen je skrb za preventivo bolezni in promocijo zdravja skozi celoten proces življenja. Namen zdravstvene vzgoje je kontinuirano ozaveščanje, učenje in motiviranje posameznika, da sprejme in ponotranji aktivnosti, ki bodo usmerjene k varovanju, ohranjanju in krepitvi lastnega zdravja. Pomembno je, da z zdravstveno vzgojo pričnemo že v predšolskem obdobju, ko je otrok najbolj dojemljiv za pridobivanje izkušenj, stališč, ter vzorcev vedenj. Navade ki jih pridobimo v otroštvu, običajno obdržimo skozi celo življenje. Nezdrav življenjski slog in slabe navade, so povezane z razvojem kroničnih nalezljivih bolezni v odraslem obdobju, ter posledično slabšo kvaliteto življenja in večjo smrtnostjo.
Na področju Mestne občine Maribor in njene okolice se z zdravstveno vzgojnimi predavanji in delavnicami vključujemo v program vrtcev, osnovnih in srednjih šol. Izvajamo tudi delavnice za učitelje, vzgojitelje in starše. Zdravstveno vzgojo izvajajo diplomirane medicinske sestre.


*Pridržujemo si pravico do spremembe programa, o čemer bomo javnost pravočasno obestili preko naših spletnih kanalov.

Predavanja izvajamo v sodelovanju z Zdravstvenim domom Adolfa Drolca Maribor – enota Varstvo otrok in mladine, Zdravstvena vzgoja za otroke in mladostnike.

Podrobnosti

Datum:
4. aprila 2024
Čas:
16:00 - 18:00
Kategorije:
, , ,
Dogodek Tags:

Prizorišče

Kulturni inkubator
Koroška cesta 18
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map
View Prizorišče Website
Skip to content