Začenja se Evropska mladinska konferenca
12. marec, 2021

Danes se začenja štiridnevna Evropska mladinska konferenca, ki se je bodo udeležili predstavniki Urada RS za mladino in predstavniki mladih iz Mladinskega sveta Slovenije. Tokrat bo potekala virtualno na temo participacije mladih na lokalni, nacionalni in evropski ravni in uresničevanja mladinskega dialoga v prihodnje.

Direktorica Urada za mladino mag. Dolores Kores se bo udeležila mladinskega dialoga v nedeljo, 14. marca 2021, in sodelovala v razpravi o zagotavljanju virtualnih mladinskih prostorov za mlade, o dostopu do informacij in storitev ter o priložnostih za participacijo mladih.

Ob konferenci se v ponedeljek, 15.marca 2021, pričenja tudi dvodnevno srečanje generalnih direktorjev EU, pristojnih z mladino, v okviru katerega bodo udeleženci izmenjali mnenja o mladinskih politikah temelječih na pravicah, programih Erasmus+, Evropski solidarnostni enoti in Evropski agendi za mladinsko delo. Direktorica Urada bo na srečanju predstavila:

  • osnutek načrta za implementacijo evropske agende za mladinsko delo v Sloveniji in zagotavljanje pravic mladih v procesih odločanja.
  • prioritete prihajajočega slovenskega predsedovanja Svetu EU na področju mladine.

Evropska mladinska konferenca portugalskega predsedovanja poteka v sklopu 8 cikla Evropskega mladinskega dialoga, ki se bo zaključil s slovenskih predsedovanjem in z Evropsko mladinsko konferenco ter srečanjem generalnih direktorjev, ki ju bo Slovenija organizirala v septembru.

Mag. Dolores Kores bo tako od portugalskega predsedstva v ponedeljek simbolično prevzela vodenje predsedovanje na področju mladine in vodenje Evropske usmerjevalne skupine za mladinski dialog. Uradno bo Slovenija predsedovanje prevzela 1.julija 2021

Vir: Urad RS za mladino

Povezava do originalnega članka