Spet se jim je na bolš poslabšal
21. julij, 2021

10. do 15. julij je pri Društvu Center za pomoč mladim že tradicionalno rezerviran za letni Trening socialnih veščin. Tudi letos so izvajalci pričakali skupino mladih, starih med 15 in 20 let, v idilični naravi doline reke Soče.

Skupaj so preživeli šest dni in sooblikovali program, ki so ga sestavljale izkustvene delavnice, kuhanje obrokov, namakanje v mrzli Soči (no, bolj skok noter in takoj ven), igranje družabnih in športnih iger, pogovori, sprehodi … Da je trening potekal nad vsemi pričakovanji pa potrjujejo tudi izjave udeležencev:

“Počutil sem se enakovreden izvajalcem, sodelovali so pri delavnicah. Sprejeli so me takšnega, kot sem in mi ponudili pomoč in podporo, ko sem jo potreboval.”

“Navdušena sem nad tem, kako zelo smo se povezali med sabo in spoznali bolje sebe. Vsi so bili spoštljivi in niso imeli predsodkov o nas.”

“Bili smo strpni, iskreni, vztrajni.”

“Bolj sem se poglobila sama vase in odkrila, kako lahko rešim nekaj stvari, za katere prej nisem vedela. Bolje ne bi moglo biti. :)”.

“Pridobila sem še več drugih pogledov, mnenj. Naučila sem se, kako lažje zaupati. TSV mi je dal veliko motivacije, izboljšal samopodobo.”

Mnenjem udeležencem se pridružujejo tudi izvajalci, ker so se tudi sami zelo veliko naučili o sebi ter o pomembnosti nemoraliziranja in poslušanja brez vnaprejšnjih sodb. Prav zadnje je pripomoglo k temu, da sta se na treningu še posebej krepila strpnost in solidarnost do soljudi.

Vir: Društvo Center za pomoč mladim

Povezava do originalnega članka