Pridružite se 13. Dnevu za spremembe
25. februarja, 2022

Dan za spremembe je največja vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov vseh starosti k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti. Že vse od leta 2010 v začetku pomladi s sloganom akcije Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI! nagovarjamo prebivalce Slovenije, da zavihajo rokave in skupaj vsaj za en dan postanejo prostovoljci in prostovoljke.

Več kot 130.000 posameznikov je s številnimi akcijami, izvedenimi v okviru Dneva za spremembe, že spreminjalo zapuščena igrišča v barvita mesta druženja, osamljene vsakdane v pomladni živžav, stari robi so namenjali novo rabo, z izmenjavo oblačil in predmetov pomagali šolskim skladom, širili so spoštovanje in spodbujali sodelovanje, prispevali so k trajnostnim razvojnim ciljem in odpravi različnih oblik diskriminacije.

Postanite nosilci družbenih sprememb in se pridružite Slovenski filantropiji na že 13. vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe, ki bo letos potekala v soboto, 9. aprila 2022 z naslovom Soustvarjajmo skupnost.

Svoj prosti čas in svojo energijo namenite dobrim delom, ki bodo večala skupno dobro, solidarnost, spoštovanje, enakost, zaupanje, omogočala socialno vključenost vseh posameznikov v vaši skupnosti in prispevala k pozitivnim in trajnostnim spremembam.

Da boste akcije lažje načrtovali, smo vam pripravili priročnike za izvedbo akcij:

– Priročnik_DZS_2022_za_nevladne_organizacije_in_javne_zavode (prostovoljske organizacije in organizacije s prostovoljskim programom)

– Prirocnik_DZS_2022_za_vrtce,_šole,_dijaške_domove_in_fakultete

– Priročnik DZS 2022 za občine

Spletno prijavo za sodelovanje oddajte do 25. 3. 2022.

Želimo vam prijetno načrtovanje akcij in se veselimo vašega prispevka k spreminjanju družbe na boljše! 

Povezava do originalnega članka