Nove priložnosti za razvoj inovacij
30. avgusta, 2021

Na področju trajnostne pridelave, uporabe in predelave surovin (minerali, kovine in napredni materiali) je v sklopu skupnosti Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo na področju surovin, EIT RawMaterials, odprtih nekaj odličnih priložnosti za razvoj inovacij. Gre za brezplačne programe:

  • EIT RawMaterials, inovacijska skupnost znotraj Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo, vabi k prijavam na odprte brezplačne priložnosti za spodbujanje razvoja vaših inovacij. Programi so namenjeni obstoječim raziskovalnim skupinam, startupom in malim do srednje velikim podjetjem. Več o tem tukaj.
  • Accelerator (faza 1) – Program pospeševalnika, namenjen skupinam, obstoječim startupom ali malim do srednje velikim podjetjem, katerih izdelek/storitev je na minimalni stopnji TRL4 (preverjenost v laboratoriju) na področju surovin. Več o tem tukaj. Prijave so odprte do 3. 9. 2021 
  • Booster – Program spodbujanja oblikovanih skupin/startupov s stopnjo razvitosti TRL4 (preverjenost v laboratoriju) v sektorju surovin, s sredstvi do 60.000€. Več o tem tukaj. Prijave so odprte do 3. 9. 2021.
  • Regional Innovation Competition 2021 – Tekmovanje za startupe s področja surovin – mineralov, kovin in naprednih materialov. Udeležence čakajo delavnice, mentorstva in denarne nagrade za prva tri mesta. Več o tem tukaj. Prijave so odprte do 28. 9. 2021.

Povezava do originalnega članka

Photo by Kvalifik on Unsplash