BREZPLAČEN E-TEČAJ: Izboljšaj svojo finančno pismenost
11. januarja, 2023

Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) je s partnerskimi organizacijami iz Slovenije, Poljske in Grčije aprila 2022 zaključil 18-mesečni mednarodni projekt Erasmus+, ki je potekal pod imenom Finančna pismenost za hitrejšo neodvisnost (FinLit).

Osrednji cilj projekta FinLit je (bila) spodbujanje angažiranja, povezovanja in opolnomočenja mladih ter vzpostavitev orodja in vsebin za dvig finančne pismenosti med mladimi. Eden od rezultatov projekta je tudi e-tečaj finančnega opismenjevanja.

Gradivo v slovenskem jeziku je zdaj prosto dostopno na spletni strani MKC Maribor.

E-tečaj ponuja pridobitev potrebnih finančnih in ekonomskih znanj ter veščin vodenja osebnih financ, kar prispeva k uspešnejšemu življenju mladih, obenem pa jim znanje in kompetence zagotavljajo tudi socialno in finančno varnost.


e-tečaj

Foto: Mitja Lorenčič

Vabljeni k uporabi gradiva, veseli pa bomo tudi, če nam pošljete kakšne povratne informacije o uporabnosti gradiva ali pa kakšen fotoutrinek z dogokov, kjer ste spoznavali finančno opismenjevanje tudi s pomočjo e-učbenika. Pošljete jih lahko na elekotrnski naslov ziva.mijatovic@mkc.si.

Povezava do originalnega članka