Glasbene skupine – prijavite se na »ŠOUROCK 2021«
14. maj, 2021

ŠOUM z natečajem ŠOUROCK že vrsto let pomaga še neuveljavljenim študentskim glasbenim skupinam, da pokažejo svoj potencial in se predstavijo na »velikem« odru.

Kljub epidemiji je ŠOUM v preteklem letu uspela izpeljati glasbeni festival, čeprav v prilagojeni »koronski« obliki. Naziv naj bend ŠOUROCK-a 2020 so prejeli fantje iz skupine Strawberry blondes, “nova indie sila iz Novega mesta”.

Na letošnji festival se lahko prijavijo glasbene skupine, ki imajo vsaj polovico članov s statusom študenta ali dijaka v skladu z veljavno slovensko zakonodajo, imajo repertoar vsaj dveh skladb, od katerih mora biti vsaj ena avtorska. Prijavnica in razpis za »ŠOUROCK ’21« sta objavljena na spletni strani www.sourock.si. Spletno prijavo morajo skupine oddati do vključno srede, 30. junija 2021.

Glasbene skupine, ki bodo izbrane na podlagi posnetka in opisa, se bodo na odru Študentskega kulturno-prireditvenega centra ŠTUK predstavile v treh večerih. Skupine, ki bodo pokazale največji potencial, se bodo predstavile še v velikem – finalnem večeru, ki bo 13. oktobra 2021.

»ŠOUROCK se je v vseh teh letih uveljavil kot najbolj uveljavljen in največji glasbeni natečaj za mlade glasbene skupine. Odlikujejo ga predvsem strokovna in zavzeta ekipa, pristen »rockovski« duh, skrb za mlade bende, njihovo prihodnost in kakovosten razvoj slovenskega glasbenega prostora nasploh, spoštovanje ustvarjalcev avtorske glasbe in spodbujanje povezovanja ter izmenjevanja izkušenj med mladimi talentiranimi glasbeniki. Da je ŠOUROCK dobra odskočna deska, pričajo zgodbe nekaterih skupin preteklih let, ki so s svojimi nastopi in ustvarjalnostjo že pustili pečat,« dodaja vodja projekta Anej Pevec.

Strokovno komisijo v tej sezoni sestavljajo:

  • Robert Novak, profesor glasbe, manager in član rockovske zasedbe Mi2;
  • Žan Serčič, glasbenik, avtor, producent;
  • Marko Furek, profesor glasbe in član številnih znanih glasbenih zasedb;
  • Denis Jančič, eden najboljših slovenskih hard rock in rock bobnarjev;
  • Matic Mlakar, glasbeni producent in  kitarist punk-rock skupine Alo!Stari;
  • Matic Jereb, vokalist, član zasedbe Stari pes.

ŠOUM bo zmagovalni skupini natečaja, ki jo bo izbrala strokovna žirija, podelil nagrado v višini 1.000 EUR (pri čemer se lahko skupina odloči med nakupom glasbene opreme ali promocijskim materialom) in komunikacijsko podporo, prav tako pa so zmagovalcem zagotovljeni glasbeni nastopi, ki pa zaradi trenutne situacije še niso določeni.

Povezava do originalnega članka