Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Webinar “Poklici prihodnosti”

8. novembra 2021,17:00 - 19:00

Kaj prinaša zelena in digitalna prihodnost za trg dela?

Kakšni so trendi na trgu dela, ki pospešeno spreminjajo naša življenja in vplivajo na zaposlitvene možnosti in način dela. Kam se premikamo v Sloveniji, Evropi in globalno?

COVID-19 je povzročil spremembe na trgu dela hitreje, kot smo pričakovali. Kar je včasih veljalo za prihodnost dela, lahko rečemo, da je že sedanjost.

Četrta industrijske revolucija tehnoloških panog s seboj prinaša digitalizacijo, umetno inteligenco in številne nove priložnosti. Povpraševanje bo naraščalo tudi po delavcih, ki bodo lahko zapolnili delovna mesta zelenega gospodarstva.  Le to namreč predstavlja drugo področje, ki se najbolj intenzivno razvija. Podjetja v Sloveniji, kot tujini se vedno bolj zavedajo pomembnosti trajnostnega razvoja in skrbi za okolja.

Kakšni so torej poklici prihodnosti? Nas bodo pri osnovnih veščinah zamenjali stroji? Katere so najhitreje rastoče zelene službe?

Izbira poklica je težka in izredno pomembna naloga, saj napačna odločitev lahko močno vpliva na našo prihodnost. Z izbiro poklica je namreč neločljivo povezana tudi smer izobrazbe. Pred odločitvijo je zato pomembno, da dobro razmislimo, kaj si sploh želimo početi v življenju in na katerem področju bomo v prihodnosti zaposljivi.

Prihodnost pa bo vsekakor zahtevala karierno prilagodljivost. Posledično so vse bolj cenjene splošne kompetence, t. i. mehke veščine, ki so med poklici prenosljive.

Zavod PIP v okviru EUROPE DIRECT Podravje in v sodelovanju z Zavodom Nefiks organizira webinar na katerem bomo spregovorili o pomembnosti vseživljenjskega neformalnega izobraževanja, poklicih in kompetencah prihodnosti ter delovnih mestih, ki jih bo sooblikoval zeleni in digitalni svet.

Predavanje bosta izvedli mladinski delavki iz Zavoda Nefiks, čigar poslanstvo je mladim in mladinskim organizacijam pomagati pri beleženju in evidentiranju neformalno pridobljenega znanja. Številnim mladim pomagajo pri kariernem razvoju, zaposlovanju in vstopu na trg dela.

Stream webinarja “Poklici prihodnosti “bo potekal na facebook straneh:
Mladi Maribor
EUROPE DIRECT Podravje
Zavod PiP
in na youtube kanalu MKC Maribor.

Za udeležbo na webinarju predhodna prijava ni potrebna.

Podrobnosti

Datum:
8. novembra 2021
Čas:
17:00 - 19:00
Kategorija: