Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Postani del festivalskega dogajanja 58. FBS

15. maja 2023

Pridruži se nam kot prostovoljec_ka!

Festival Borštnikovo srečanje je osrednji slovenski gledališki festival, ki več kot pol stoletja bogati slovenski gledališki in kulturni prostor. Poteka v prvi polovici junija v Slovenskem narodnem gledališču v Mariboru. Program obsega izbor predstav slovenskih institucionalnih in nevladnih producentov v tekmovalnem in spremljevalnem programu, povabljene gledališke predstave iz tujine, usposabljanja, delavnice in aktivnosti za razvoj občinstev, študentsko gledališče ter strokovne dogodke v sodelovanju s slovenskimi in tujimi soorganizatorji. Običajno traja štirinajst dni, obiščejo ga številni domači in tuji gostje, med slednjimi tudi selektorji tujih festivalov, umetniški in programski direktorji, novinarji ter druga zainteresirana ter strokovna javnost.

Priprava in izvedba prireditve ponujata številne priložnosti za pridobivanje izkušenj in novih znanj, spoznavanje novih vsebin in ljudi, z vsem tem pa tudi razvoj osebnih kompetenc. Zato tudi letos k sodelovanju vabimo prostovoljke in prostovoljce, ki bi bili pripravljeni postati del festivalskega dogajanja in okrepiti festivalsko ekipo, s tem pa dobiti vpogled v skrivnosti zaodrja ter festivalskih priprav in izvedbe.

Letošnji festival se bo odvijal med 5. in 18. junijem 2023, na različnih lokacijah Maribora. Kot prostovoljci boste imeli možnost različnega dela (delo v zaodrju, na info točki, na razstavi, pri pripravi prostorov za pogovore, pogostitve, konference, pomoč pri sprejemu in spremljanju gostov ter nastopajočih, ipd.). Festivalsko dogajanje se odvija skozi celoten dan, kar pomeni, da je urnik dela prilagodljiv. Pomoč na festivalu bo potrebna že kakšen teden pred začetkom festivala.

Pogoj za sodelovanje je starost 18 let.

Prijave zbiramo do ponedeljka, 15. maja 2023. 

Za vsa morebitna vprašanja in informacije smo vam z veseljem na voljo na elektronskem naslovu prostovoljci@borstnikovo.si.

Povezava do originalnega članka.

Podrobnosti

Datum:
15. maja 2023
Kategorije:
, , , , , ,

Organizatorji

Slovensko narodno gledališče Maribor
Festival Borštnikovo srečanje
Skip to content