Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Pohod na Mariboski otok na Dan Evrope

9. maj 2021,10:00

Na Dan Evrope, 9. maja, praznujemo mir in enotnost v Evropi. Skladno s tem organiziramo pohod iz mestnega središča Maribor do Mariborskega otoka, kjer bo za vse udeležence na voljo brezplačna partija mini golfa.

Na Dan Evrope obeležujemo obletnico zgodovinsko pomembne Schumanove deklaracije. Francoski zunanji minister Robert Schuman je v govoru v Parizu leta 1950 predlagal novo obliko političnega sodelovanja v Evropi, ki bi zagotavljala trajni mir med narodi Evrope. Zavzel se je za oblikovanje evropske institucije, ki bi skrbela za skupno upravljanje industrije premoga in jekla. Pogodbo o ustanovitvi takšne institucije so podpisali naslednje leto. Schumanov predlog šteje za začetek povezovanja držav v Evropsko unijo.

V Združenju EPEKA, so.p. smo aktivni na področju EU državljanstva, širjenja EU vrednot in medkulturnega dialoga. EPEKA ima tudi podružnice v tujini: EPEKA Nemčija, EPEKA Avstrija, EPEKA Srbija, EPEKA Turčija, EPEKA Češka, EPEKA Velika Britanija, EPEKA Črna gora in neformalna skupina mladih EPEKA Armenija.

Ta dan bomo proslavili s pohodom iz mestnega središča – zbor pri nakupovalnem središču City ob 10:00. Zbirno mesto omogoča pogled na krožni promet, kjer se srečata Titova cesta in Ulica heroja Bračiča, z znamenito fontano z 28 vodnimi šobami, ki je posvečena imenom vseh dosedanjih mest, ki so si lastila naziv Evropska prestolnica kulture.

Od tam se bomo odpravili na Mariborski otok, kjer vam bomo predstavili projekt Z mladinskim delom proti brezposelnosti mladih – Fair Employment, ki je namenjen trajnemu vključevanju mladih na trg dela s pomočjo inovativnih projektov, s katerimi krepimo njihove splošne in specifične kompetence, kot tudi aktivno državljanstvo.

Udeleženci projekta, ki so se zaposlili zahvaljujoč Fair Employment projektu, financiranem s strani EU, bodo predstavili svoje izkušnje.

Po predstavitvi ste vabljeni, da se nam pridružite na partiji mini golfa. Brezplačna partija za vse, ki se boste udeležili pohoda!

Se nam želite pridružiti, da primerno proslavimo ta dan? Dobrodošli vsi!

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
9. maj 2021
Čas:
10:00
Kategorije:
, , , , ,

Organizator

Združenje EPEKA
Email:
epeka@epeka.si
View Organizer Website

Prizorišče

TPC City
Ulica Vita Kraigherja 5
Maribor, 2000 Slovenija