Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Podporna skupina za LGBTQIA+ osebe

25. oktober 2021,17:00 - 19:00

Mladinski kulturni center Maribor in Maribor skozi rožnata očala te vsak drugi ponedeljek med 17. in 19. uro vabimo k udeležbi na podporni skupini za LGBTQIA+ osebe.

Skupina je začela z delovanjem v mesecu februarju 2021, srečujemo pa se vsak drugi ponedeljek med 17. in 19. uro in z veseljem medse kadarkoli sprejmemo tudi nove člane. Skupina trenutno poteka preko Zoom-a, takoj ko bo to mogoče, pa se bomo srečevali v živo v prostorih MKC Maribor. Za pridružitev skupini, vse dodatne informacije, pomisleke in ideje smo na voljo na tanja.veber@gmail.com.

Na programu Maribor skozi rožnata očala že več let zapored izvajamo vikend delavnico Samorogov roadtrip, ki je namenjena LGBTQIA+ mladim. Na delavnici udeleženci ustvarjamo varen prostor za spoznavanje, pogovor, druženje in tako gradimo skupnost. Tudi v lanskem letu smo prišli do zaključka, da obstaja interes in potreba po kontinuirani podpori in prostoru za druženje.

Z začetkom novega leta smo se v ekipi Maribor skozi rožnata očala odločili, da se odzovemo na željo mladih in začnemo z rednim izvajanjem podporne skupine za LGBTQIA+ osebe vseh starosti.

Skupina je namenjena vsem posameznicam_kom, ki se identificirajo z LGBTQIA+ ali svojo spolno usmerjenost in/ali spolno identiteto raziskujejo, pri tem pa bi si želeli podporo, pogovor, druženje, izmenjavo mnenj in informacij z drugimi člani skupnosti.

Delovanje skupine bo temeljilo na ustvarjanju varnega, spoštljivega in odprtega prostora za vse. Skupino bosta s svojimi izkušnjami dela z LGBTQIA+ osebami podpirali Nina Vareško in Tanja Veber.

Vse, ki vas vabilo pokliče, iskreno vabljeni!

————

NEKAJ BESED O IZVAJALKAH:

Tanja Veber je univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja, mladinska delavka, aktivistka na področju človekovih pravic in trenerka v neformalnem izobraževanju z večletnimi izkušnjami dela v mladinskem sektorju. Tekom let je pridobila bogate izkušnje tako na področju vodenja različnih skupin kot pri delu s posamezniki. Njeno delo na mladinskem področju obsega tudi vključevanje oseb z migrantskim ozadjem, LGBTQIA+ osebe in druge mlade z manj priložnostmi.

Nina Vareško je univerzitetna diplomirana psihologinja z opravljenim strokovnim izpitom s področja socialnega varstva – smer duševno zdravje. V dvanajstih letih delovnih izkušenj je vodila številne pogovorne in svetovalne skupine, izvajala predavanja in seminarje ter vodila vsebinsko raznolike senzorično – kreativne delavnice.  Večino svojih delovnih izkušenj si je pridobila na področju dela z ranljivi skupinami kot so brezposelni, brezdomni, socialno ogroženi, ljudje s težavami v duševnem zdravju in LGBTQIA+.

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
25. oktober 2021
Čas:
17:00 - 19:00
Kategorije:
, ,

Organizator

MKC Maribor
Telefon:
+386 2 300 2 993
View Organizator Website

Prizorišče

MKC Maribor
Ob železnici 16
Maribor, 2000 Slovenija
Telefon:
02 300 2 993
View Prizorišče Website