Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Ožuljeni jezik z dvojcem Kočan & Jančič ter literarnim gostom Vinczem Bencejem

19. oktober 2021,19:00 - 21:00

Slam poezija v Vetrinjskem dvoru s pesniško glasbenim nastopom Kočan & Jančič ter literarnim gostom iz Madžarske 

Mladinski kulturni center Maribor v sodelovanju s pesniškim društvom Slam zverine, Bando ferdamano in Narodnim domom Maribor pripravlja novo sezono pesniških slam dogodkov Ožuljeni jezik. Otvoritveni dogodek nove serije bo potekal v torek, 19. oktobra 2021, ob 19. uri v dvorani Vetrinjskega dvora (Vetrinjska ulica 30, Maribor).

Nastopili bodo prijavljeni pesniki in pesnice, ki se bodo pomerili v odrski interpretaciji avtorske poezije, njihove nastope, ki bodo potekali v treh krogih, pa bo ocenjevala žirija občinstva. Dogodek bo moderirala Mojca Frim.

Ožuljeni jezik vsak mesec ob nastopih prijavljenih pesnic in pesnikov gosti tudi izbranega uveljavljenega pesnika ali pesnico, ki ga občinstvo spozna v kratkem moderiranem pogovoru. Tokratna gostja je domačinka, pesnica in prevajalka Kristina Kočan, ki bo svojo poezijo podala v obliki koncertne predstavitve – v sodelovanju z bobnarjem Denisom Jančičem je pripravila pojekt Kočan & Jančič, sintezo poezije in glasbe na bobnih, pri čemer Kristina Kočan uporablja glas kot tudi elektroniko. Pred nastopom bo kratek pogovor z avtorico pripravila kritičarka in pesnica Helena Zemljič.

foto: Bojan Atanaskovič

foto: Bojan Atanaskovič

O LITERARNEM GOSTU

Posebni literarni gost dogodka bo tudi pesnik in urednik iz Madžarske – Vincze Bence prihaja iz z Mariborom pobratenega Sombotela, kjer deluje kot urednik in literarni kolumnist kulturnega portala f21.hu. Avtor trenutno gostuje na rezidenci pobratenih mest MKC Črke v Hoistlu Pekarna.

Udeležba je mogoča ob izpolnjevanju pogoja PCT. Dogodek bo potekal v skladu z navodili in priporočili NIJZ in ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe COVID-19.

foto: arhiv avtorja

foto: arhiv avtorja

 

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
19. oktober 2021
Čas:
19:00 - 21:00
Kategorije:
, ,

Organizator

MKC Maribor
Telefon:
+386 2 300 2 993
View Organizator Website

Prizorišče

Vetrinjski dvor
Vetrinjska ulica 30
Maribor, 2000 Slovenija
Telefon:
02 228 12 50
View Prizorišče Website