Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Od znotraj navzven

1. septembra 2023,00:00

Brezplačno

1. september 2023 – 31. avgust 2024
Slovenija, Španija, Grčija, Portugalska in Islandija

Veseli nas, da sodelujemo znotraj mednarodnega Erasmus+ projekta Od znotraj navzven.

Ključni cilj projekta “Od znotraj navzven” je okrepiti mladinske delavce iz petih evropskih držav in jih spodbuditi k pričetku ustvarjanja pozitivnega dialoga o duševnem zdravju in blaginji z mladimi iz njihovih lokalnih skupnosti, pri čemerkončni cilj projekta predstavlja omilitevi učinkov stigme duševnega zdravja, napačnih informacij in pomanjkanja virov, s katerimi se srečujejo mladi iz teh držav. V projektu bodo uporabljene metode neformalnega izobraževanja in novi pristopi, ki bodo olajšali dialog o temah duševnega zdravja te rza mlade  izboljšali dostop do veljavnih informacij in virov, ki lahko pozitivno vplivajo na njihovo zdravje in blaginjo. Posebna pozornost bo namenjena skupinam, ki so ogrožene zaradi težav z duševnim zdravjem in/ali socialne izključenosti, zaradi česar bodo metode neformalnega izobraževanja, viri in dejavnosti, razviti v okviru projekta, upoštevali potrebe in povratne informacije teh skupin.

Kaj bomo počeli in kakšni bodo projektni rezultati?

Razvoj mehkih in trdih veščin udeležencev (npr. sodelovalno delo, raziskovanje, metode neformalnega izobraževanja), pridobivanje novih orodij za spodbujanje kakovostnega mladinskega dela s strani osebja organizacij in drugih lokalnih mladinskih delavcev, razvoj učinkovitih strategij za širjenje informacij, z namenom da se ciljne skupine doseže bolj učinkovito, povečanje ozaveščenosti o splošnih temah duševnega zdravja in blaginje, razširjeno omrežje partnerjev.

Kako je bil oblikovan partnerstvo? Kaj so prednosti, ki jih vsak partner prinaša v projekt?
To partnerstvo je bilo oblikovano med 7-dnevnim dogodkom za razvoj partnerstva (PBA), ki ga je januarja 2023 organizirala organizacija Psientífica. Štiri druge organizacije so že vsaj 1 leto sodelovale s Psientífico, zato je omenjena organizacija skupni člen, ki povezuje nove partnerje. Vsaj en član osebja vseh vključenih organizacij v tem projektu je sodeloval na dogodku PBA, kjer se je rodila in zasnovala ideja za ta projekt.

SEEDS ima največ izkušenj pri gostenju mednarodnih prostovoljcev in jim omogoča izboljšanje ustvarjalnih, organizacijskih, socialnih in podjetniških veščin prek projektov v partnerstvu z lokalnimi gostitelji in občinami.

Delo EPEKE je že več kot 14 let povezano z integracijo in vključevanjem ogrožene mladine. Prinašajo veliko izkušenj v projektih, usmerjenih v boj proti socialni izključenosti in diskriminaciji manjšinskih in drugih ogroženih skupin.

V Mladinskem prostoru Maracena imajo veliko izkušenj pri razvijanju novih metod neformalnega izobraževanja za vključitev lokalne mladine v evropske programe. Delajo z otroki v šolskem obdobju, pa tudi v zgodnji odraslosti.

Psientífica prinaša strokovnost osebja na področju izobraževanja in psihologije. Njihovo delo temelji na neformalnem izobraževanju za razvoj socialnih in osebnih kompetenc. Njihovi projekti za predšolske otroke se osredotočajo na telesno vzgojo, jezike, čustva, matematično razmišljanje in umetnost. Prinašajo obsežne izkušnje pri delu s osnovnimi šolami, občino in izvajanju uspešnih nacionalnih in mednarodnih projektov na področju mladine.

You in Europe ima veliko izkušenj pri uporabi metod in dejavnosti neformalnega izobraževanja. Še posebej želijo deliti dobre prakse, razvite med pandemijo Covid-19, ko so prostovoljci ustvarili radijsko oddajo.

The post Od znotraj navzven appeared first on EPEKA.

Povezava do originalnega članka

Skip to content