Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

NAGIB: brezOdra

20. junija 2022,10:00 - 2. julija 2022,13:00

Nagib se po dveh epidemičnih letih, ki sta hkrati prispevali k rekonstrukciji odrskega programa in vzniku Nagib Izložbe kot serije performativnih gest, letos nagiba v raziskovalno-eksperimentalno dogajanje brezOdra. Gre za večplastni kuratorski in ustvarjalni koncept, ki poskuša prehajati meje in okvire (ustaljenih) ustvarjalnih praks, načinov in formatov uprizarjanja, kakor tudi (klasičnih) uprizoritvenih prostorov.

Med 20. junijem in 1. julijem 2022 bo potekala prva faza raziskovanja in eksperimentiranja brezOdra, ki odpira prostor in čas za poglobljeno delo in razpiranje različnih tem ter zamisli skozi procese povabljenih ustvarjalcev. To fazo bo spremljalo tudi zapisovanje / beleženje (novega) besedišča Slovarja v nastajanju ter razmislek o (med)mrežnih strukturah onkraj enega odra / prostora / prizorišča / centra ali (enega) žanra. Prvi del raziskave brezOdra postavlja v fokus potenciale ustvarjalnih procesov, ki jih bodo v različnih formatih in prostorih sodelujoči ustvarjalci odpirali tudi za občinstvo. Nastala kolekcija prostorskih in (med)mrežnih ustvarjalnih intervencij, srečevanj in dokumentarnega gradiva se bo manifestirala v zaključnem izkustvenem dogodku, ki se bo 1. julija razgrinjal na različnih prizoriščih in lokacijah po Mariboru. Sklepno dejanje ustvarjalnih procesov je zamišljeno kot praktični preizkus uprizoritvenega formata / zgodbe, ki presega klasično odrsko udejstvovanje.

Med 2. julijem in 2. avgustom 2022 sledi prvemu delu ustvarjalnih procesov enomesečna prostorska umestitev nastalih del v razstavišče Novi inkubator, kot eno izmed potencialnih uprizoritvenih (med)mrežnih prizorišč. BrezOdra razpira potrebo po novih oblikah delovanja, ustvarjanja in povezovanja, potrebo po novih komunikacijskih geslih, besedišču, kuratorsko-produkcijskih procesih ter mrežnih strukturah / centrih kot modelih interdisciplinarnega sodelovanja (mestnih) institucij in akterjev. Vse našteto želi razpirati, razkrivati, beležiti, modulirati in ustvarjati.

Več informacij: https://www.nagib.si/program

 

 

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
20. junija 2022,10:00
Konec:
2. julija 2022,13:00
Kategorije:
, , ,

Prizorišče

Kulturni inkubator
Koroška cesta 18
Maribor, 2000 Slovenija
Telefon:
02 250 03 22
View Prizorišče Website