Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Mednarodni dan mladih 2022 z Epeko

12. avgusta 2022,11:00

Vljudno vabljeni, da se nam ob mednarodnem dnevu mladih, 12. avgusta 2022 ob 11. uri
pridružite na dogodku, ki ga v Združenju EPEKA, so.p. organiziramo v sklopu projekta
MLADINSKI KINO EU: ZELENI DOGOVOR.

Dogodek bomo izvedli v Cineplex Maribor (Na Poljanah 18, 2000 Maribor). Obisk dogodka je brezplačen. Po ogledu kratkih filmov sledi pogovor, usmerjen v preizpraševanje solidarnosti med mladimi. Projekt je sofinanciran iz programa Kreativna Evropa, Media.

Naj se sliši tvoj glas! 2022 je evropsko leto mladih, ki so zelo pomembni za boljšo prihodnost – za bolj zeleno, bolj vključujočo in digitalno Evropo. Z mnogimi priložnostmi za učenje, izmenjavo vizij, spoznavanje ljudi in sodelovanje v dejavnostih po vsej Evropi je evropsko leto mladih priložnost za zaupanje in upanje v prihodnost po pandemiji. Poglejte, kaj vse vam evropsko leto prinaša, in se pridružite #EYY2022!

EU Youth Cinema: Green Deal je inovativen projekt, posvečen trajnostni Evropi, ki predstavlja zelene cilje Evropske unije v filmskem kontekstu. Projekt prispeva k vrednotenju in razumevanju Zelenega dogovora EU med mladimi gledalci ter zagotavlja platformo za večkulturni pristop k zeleni agendi. Projekt vključuje zlasti mlado občinstvo in jih nagovarja k naslavljanju okoljskih izzivov ter spodbuja zelene dejavnosti in življenjske navade. Projekt bo mladim in učiteljem v obdobju 24ih mesecev (2022-2024) ponujal program filmskih in izobraževalnih aktivnosti. Filmske projekcije in pretočne vsebine bo spremljalo didaktično gradivo ter tematsko povezane razprave, delavnice in predavanja. Cineplexx Slovenija je kinematografski partner in podpornik projekta EU Youth Cinema: Green Deal v Sloveniji.

O filmih v prilogi.

 

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
12. avgusta 2022
Čas:
11:00
Kategorije:
, , , ,

Organizator

Združenje EPEKA
Email:
epeka@epeka.si
View Organizator Website

Prizorišče

Cineplexx Maribor
Na Poljanah 18
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map