Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

konS @ Inkubator // Risanje s kodo

16. oktober 2021,15:00 - 17. oktober 2021,16:00

KonS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in Mladinski kulturni center Maribor v soboto in nedeljo, 16. – 17. oktobra, ob 15. uri vabita mlade nad 14. letom na brezplačno delavnico izdelave samostojnega elektronskega zvočila.

“Te zanima vizualno izražanje in bi to rad/a preizkusil/a na nov način? Si želiš risati s programsko kodo? Bi se rad/a preizkusil/a v livecodingu?”

Pridruži se nam na dvodnevni delavnici z mentorjem Blažem Pavlico, kjer se bomo preko ustvarjanja razgibanih vizualnih izrisov oz. animacij učili računalniške grafike in spoznavali osnovne koncepte programiranja in programskih jezikov. Izvedeli bomo, kaj so spremenljivke, pogojni stavki, nizi in funkcije, ter kako jih uporabiti za risanje, oblikovanje, animiranje in barvanje oblik na ekranu.

Cilj delavnice je med drugim tudi pokazati, da se programiranja lahko začne učiti vsak, zato je delavnica primerna tudi za udeležence/ke brez programerskih izkušenj.

 

Delavnice so namenjene otrokom nad 14. letom in so brezplačne. Za udeležbo ni potrebnega predznanja in dodatnega orodja. 

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna prijava na tej povezavi oz. klikom na spodnji gumb. V primeru, da bo število prijavljenih preseglo kapacitete, vas o tem ter o morebitnem novem datumu izvedbe delavnice tudi obvestili.

O UMETNIKU

Blaž Pavlica je programer, audio-vizualni umetnik, zvočni inženir in DJ, ki trenutno živi in dela v Utrechtu.

Delavnica je del projekta On-the-fly, ki ga sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa. Podprla sta jo Ministrstvo za javno upravo in MOL – Oddelek za kulturo.


Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta KONS, predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo.

 

Udeležba je mogoča ob izpolnjevanju pogoja PCT. Dogodek bo potekal v skladu z navodili in priporočili NIJZ in ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe COVID-19.

Projekt KONS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.

foto: Blaž Pavlica

 

Projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
16. oktober 2021,15:00
Konec:
17. oktober 2021,16:00
Kategoriji:
,

Organizator

MKC Maribor
Telefon:
+386 2 300 2 993
View Organizator Website

Prizorišče

Kulturni inkubator
Koroška cesta 18
Maribor, 2000 Slovenija
Telefon:
02 250 03 22
View Prizorišče Website