Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

konS @ Inkubator // DIY Chime

13. oktobra 2021,17:00 - 20:00

KonS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in Mladinski kulturni center Maribor v torek, 13. oktobra, ob 17. uri vabita mlade nad 14. letom na brezplačno delavnico izdelave samostojnega elektronskega zvočila.

Kreativna delavnica DIY Chime je namenjena izdelavi samostojnega elektronskega zvočila, ki je preoblikovana kopija zvočila Synchime. Synchime je bil izdelan v 80-ih letih prejšnjega stoletja z namenom pridobitve elektronskega perkusivnega zvoka. Synchime z analognim vezjem generira “kovinski” zvok podoben zvoku činel, zvonov, gongov, itd. Lahko se ga nastavi tudi tako, da je zvok podoben bolj membranofonim inštrumentom ali sintetizatorjem.

Delavnica udeležencem omogoča opolnomočenje z znanji in veščinami za samostojno izdelavo poljubne elektronske naprave in za njen morebitni nadaljni razvoj. S takim opolnomočenjem udeležencu tudi približa koncept DIY metode, ki je način delovanja za odmik od potrošniško naravnane odružbe, hkrati pa ustvarja sposobnost ustvarjalnega razmišljanja, kar je pogoj za vsako podjetniško idejo.

S pridobitvijo izdelanega elektronskega inštrumenta delavnica udeleležencu obogati tudi njegov glasbeni aranžma s čimer mu odpira nove možnosti v glasbenem oz. umetniškem ustvarjanju. 

Delavnice so namenjene otrokom nad 14. letom in so brezplačne. Za udeležbo ni potrebnega predznanja in dodatnega orodja. 

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna prijava na tej povezavi oz. klikom na spodnji gumb. V primeru, da bo število prijavljenih preseglo kapacitete, vas o tem ter o morebitnem novem datumu izvedbe delavnice tudi obvestili.

Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta KONS, predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo.

Udeležba je mogoča ob izpolnjevanju pogoja PCT. Dogodek bo potekal v skladu z navodili in priporočili NIJZ in ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe COVID-19.

Projekt KONS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.

Projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
13. oktobra 2021
Čas:
17:00 - 20:00
Kategoriji:
,

Organizator

MKC Maribor
Telefon:
+386 2 300 2 993
View Organizator Website

Prizorišče

Kulturni inkubator
Koroška cesta 18
Maribor, 2000 Slovenija
Telefon:
02 250 03 22
View Prizorišče Website