Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Koncertni cikel: Razsrediščenja #1

12. maj 2021,20:00

Razsrediščenja #1: GT22, Maribor, 12. maj 2021 ob 20.00 // naslednji srečanji bosta 19. in 26. maja

Dogodek je začetek dolgotrajnejšega delovnega procesa. Za udeležbo je potrebna predhodna prijava na: spelca200@gmail.com

 

Urška Gajšt – glas
Dejan Berden – električni klavir
Domen Gnezda – modularni sintetizator zvoka, električna kitara

Borut Žerdoner – tabla
Grega Kozar  – saksofon
Tea Vidmar – glas

Cikel Razrediščenja stremi k spodbujanju glasbenega dogajanja v lokalnih prostorih in povezovanju le-teh z geografsko širšo sceno. V letošnjem letu se v koprodukciji z GT22 podajamo v Maribor.

Skupni imenovalec vseh sodelujočih je brezkompromisni spust v eksperimentalne poizkuse in iskanje novih glasbenih vsebin, tem in oblik. Razsrediščenja tvegajo nepreverjene kombinacije, ki zagotavljajo živost in nepredvidljivost, predstavljajo izziv pestri sceni in jo s tem silijo v vedoželjno soočenje same s seboj. Izpostavljanje domačega glasbenega ustvarjanja je ključnega pomena za zavedanje o aktivnosti in bogastvu lokalnega raziskujočega delovanja, pa tudi za redno preverjanje in reflektiranje. Cikel tako ponuja možnost za vpogled v sodobne prakse eksperimentalnega značaja. Gre torej za pomemben segment v celovitem in sistematičnem vzpostavljanju okolja za informirano in razmišljujočo glasbeno prakso. Z izborom ustvarjalcev, izvajalcev in vsebin nameravamo spodbujati trajnejše sodelovanje in kontinuiteto.

Program za leto 2021 je zasnoval Igor Bezget.

Produkcija: Zavod Sploh in GT22.

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
12. maj 2021
Čas:
20:00
Kategorije:
, , ,

Prizorišče

GT22
Glavni trg 22
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map
Telefon:
031 761 914
View Venue Website