Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Gotska umetna obrt I

21. novembra 2023,17:00

Brezplačno

21. 11. 2023 ob 17.00, Pekarna Magdalenske mreže

Predavanja iz umetnostne zgodovine: Srednjeveška umetna obrt

Gotska umetna obrt I

V torek, 21. 11. 2023, te ob 17.00 vabimo v prostore Pekarne Magdalenske mreže na predavanje iz umetnostne zgodovine v tem ciklu, ko govorimo o poznoantični in zgodnjesrednjeveški umetnosti.

Po prvem velikem obdobju evropske umetnosti, romaniki, nastopi čas gotike. Obdobje izjemnega tehnološkega napredka in hitrega slogovnega razvoja, ki se kaže tudi v velikih mojstrovinah gotske umetne obrti. Ogledali si bomo razpela, relikviarije in drugo liturgično posodje.

Cikel predavanj na temo zgodovine umetnosti pripravljamo že vrsto let. Srečanja se bodo odvijala tedensko v razponu dveh mesecev. Posamezno predavanje, ki bo trajalo dve šolski uri, bo izvajal uni. dipl. umetnostni zgodovinar Simon Žlahtič. V letu 2022 smo spoznavali ikonografijo, letos pa si bomo podrobneje ogledali svet srednjeveške umetne obrti, ki je velikokrat prezrt dragulj zgodovine umetnosti, ki je velikokrat prezrt dragulj zgodovine umetnosti. Spoznavamo zlatarstvo, kamnoseštvo, livarstvo, kostorezce, tkaninine, rezbarstvo, draguljarstvo…

Vabljen_a, da se nam pridružiš!
Detail of the Verduner altarpiece in Klosterneuburg, Austria by Nicholas of Verdun.

Teme predavanj bodo razvrščene v naslednje sklope:

Poznoantična in zgodnjesrednjeveška umetna obrt; Karolinška umetna obrt; Otonska umetna obrt I; Otonska umetna obrt II; Romanska umetna obrt; Gotska umetna obrt I; Gotska umetna obrt II in Srednjeveška umetna obrt na slovenskem.

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
21. novembra 2023
Čas:
17:00
Cena:
Brezplačno
Kategoriji:
,
https://pekarnamm.org/21057

Organizator

Pekarna Magdalenske mreže
Telefon:
02 300 78 70
Email:
info@pekarnamm.org
View Organizator Website

Prizorišče

Pekarna Magdalenske Mreže
Ob železnici 8
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map
Skip to content