Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

EU Youth Cinema: Green Deal – Murska Sobota

25. septembra 2023,00:00

Brezplačno

Združenje EPEKA, so. p., v okviru projekta EU Youth Cinema: Green Deal organizira projekcijo filmov v Murski Soboti.

EU Youth Cinema: Green Deal je inovativen projekt, posvečen trajnostni Evropi, ki predstavlja zelene cilje Evropske unije v filmskem kontekstu. Projekt prispeva k vrednotenju in razumevanju Zelenega dogovora EU med mladimi gledalci ter zagotavlja platformo za večkulturni pristop k zeleni agendi. Projekt vključuje zlasti mlado občinstvo in jih nagovarja k naslavljanju okoljskih izzivov ter spodbuja zelene dejavnosti in življenjske navade.

Projekt bo mladim in učiteljem ponujal program filmskih in izobraževalnih aktivnosti v obdobju 24 mesecev. Filmske projekcije in pretočne vsebine bo spremljalo didaktično gradivo ter tematsko povezane razprave, delavnice in predavanja.

Program temelji na skrbno izbrani filmski zbirki 25 evropskih filmov, ki bodo med majem 2022 in majem 2024 predstavljeni tako v kinematografih kot tudi preko spletne pretočne platforme.

Projekt se izvaja v Sloveniji, Avstriji, na Hrvaškem, v Severni Makedoniji in Romuniji. Vsi filmi bodo na voljo s podnapisi v lokalnih jezikih, primerni so za mlade od 10 leta starosti.

Podatki o filmih: 

1. AUSTRIJA 2 AVSTRALIJA? | AVSTRIJA (2020) | REŽIJA: Andreas Buciuman, Dominik Bochis Žanr: Dokumentarni | DOKUMENTAREC | 88 MINUT | PRIPOROČENA STAROST: STAREJŠI OD 10 LET, s Slovenskimi podnapisi|

EUYC

Od Avstrije do Avstralije s kolesom: dva prijatelja – 18.000 km, 19 držav, pot polna preizkušenj, odkritij in izzivov, ki so tako močni kot nepredvidljivi. Ljubiteljska kolesarja iz Zgornje Avstrije – Andreas in Dominin, imata drzen načrt: S kolesom se želita peljati od Avstrije do Avstralije in raziskovati svet… in noro je: dejansko to tudi storita!

Napovednik

Za obisk kinematografov in dostop do spletne platforme je potrebna registracija. 

SPLETNA REGISTRACIJA

Filmske projekcije v kinematografih:

25. SEPTEMBER 2023 ob 10:00 v Cineplexx, Murska Sobota

Filmi so dostopni na pretočni platformi od 5. maja 2022 do 30. aprila 2024:

Vsi dogodki znotraj projekta so brezplačni. Ker je število sedežev v kinih omejeno, bodo imeli prednost tisti, ki se prvi prijavijo.

Projekt je sofinanciran iz programa Kreativna Evropa, Media, Študentski Kampus in Ministrstvo za javno upravo.

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo:

The post EU Youth Cinema: Green Deal – Murska Sobota appeared first on EPEKA.

Povezava do originalnega članka

Prizorišče

Cineplexx Murska Sobota
Ulica Štefana Kovača 43
Murska Sobota, 9000 Slovenija

Organizator

Združenje EPEKA
Email:
epeka@epeka.si
View Organizator Website
Skip to content