Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

#drugiVJponedeljek @ Inkubator: Nataša Berk: “next chapter”/ naslednje poglavje / nächstes Kapitel

14. junij 2021,20:00 - 23:00

MKC Maribor v sodelovanju s platforma konS, Mednarodnim festivalom računalniške umetnosti, Kreativnim inštitutom Maribor in Ustanovo Fundacija Sonda vsak drugi ponedeljek v mesecu vabimo na video dialog notranjega prostora z zunanjim, ki ga bo možno spremljati v izložbah Kulturnega inkubatorja na Koroški ulici 18.

“S počasnim listanjem, v neenakomernih, a vseeno nekako ritmičnih premikih.

V iskanju naslednjega poglavja.

V neskoncnem trenutku listanja. ”

Serija vizualnih večerov #drugiVJponedeljek prinaša ustvarjalne intervencije gibljivih slik v javni prostor skozi redni program umetniških del, ki razvijajo in vzpostavljajo audio-vizualno skupnost ter mrežo lokalnih, regijskih, nacionalnih in mednarodnih avtorjev_ic. V Kulturnem inkubatorju bomo tako vsak drugi ponedeljek v mesecu gostili VJ umetnika oz. umetnico, ki bo svoje delo predstavljala obiskovalcem mestnega jedra in tako prispevala k vsebinski revitalizaciji Koroške ulice.

 

O UMETNICI

Nataša Berk (1978) je raznolika, opišemo jo lahko kot ironično-provokativno avandgardistko eksistencializma z opaznim abstraktnim instinktom. Zanjo je značilno, da jo zvrsti ne omejujejo, zato deluje na številnih področjih umetnosti in sodobne kulture. Pogled je široko odprt in spontan. Ostrina misli je skrita za humorjem in naivnostjo otroškega dojemanja sveta. Pomemben del njenega umetniškega izražanja je tudi performance. Gre za konceptualni performans misli in tako velikokrat prestopa svoje osebnostne meje. Berkova je študirala in magistrirala (2005) na dunajski Akademiji upodabljajoče umetnosti (Akademie der Bildenden Künste). Kot državljanka tega sveta, živi in dela povsod.

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
14. junij 2021
Čas:
20:00 - 23:00
Kategorije:
, , ,

Prizorišče

Kulturni inkubator
Koroška cesta 18
Maribor, 2000 Slovenija
Telefon:
02 250 03 22
View Prizorišče Website

Organizator

MKC Maribor
Telefon:
+386 2 300 2 993
View Organizator Website