Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

DIYstorzor, Intermedijska delavnica

10. novembra 2021,17:00 - 20:00

Si navdušenec/navdušenka nad glasbo in želiš pogledati v drobovje nastanka glasbenega efekta? Diztorzor je sicer najbolj poznan po tem, da iz brenkal ustvari rjoveče rife, v zadnjih letih pa vse pogosteje po njem segajo tudi navdušenci nad sintetizatorji, saj blagodejno vpila na bogatost zvoka.  

Na delavnici bomo izdelali distorzor, ki s preoblikovanjem/popačenjem vhodnega avdiosignala izhodnemu dodaja višje harmonske komponente. Originalni zvok tako obogati, ga obarva in naredi bolj grobega – hreščečega. Izmed številnih različic bomo na delavnici izdelali distorzor z diodami za mehko in/ali grobo striženje. Napravo poleg vhodno-izhodnih konektorjev krasi gumb za kontroliranje jakosti distorzije in gumb za upravljanje nizkoprepustnega filtra, dodanega na izhodu. 

Po koncu delavnice boš imel/a možnost preizkusiti napravo v kombinaciji različnih zvočil in efektov, izdelan distorzor pa ostane tvoja last in ga lahko vključiš v svoja nadaljna zvočna raziskovanja.

Prijava na delavnico je brezplačna, zaradi omejenega števila mest (10) pa je potrebna predhodna prijava na: https://www.1ka.si/a/355473

Projekt #kons – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Partnerji: Kersnikova, Aksioma, Projekt Atol, Cona Zavod, Ljudmila, MKC Maribor, LokalPatriot, Akademija umetnosti Univerza v Novi Gorici, Mladinski center Velenje

Podrobnosti

Datum:
10. novembra 2021
Čas:
17:00 - 20:00
Kategorija:

Prizorišče

Kulturni inkubator
Koroška cesta 18
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map
View Prizorišče Website
Skip to content