Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Delavnica mavrica želja

19. februarja 2022,11:00 - 20. februarja 2022,17:00

Vabljen_a na februarsko raziskovanje želja in policajev v glavi, ki bo potekalo na delavnici mavrice želja. .

Foto: Erik Školiber, arhiv KUD Transformator

Mavrica želja je skupno ime za gledališke tehnike, ki pomagajo pri vizualizaciji osebnih, internaliziranih zatiranosti in je del terapevtskega repertoarja vaj Augusta Boala, očeta gledališča zatiranih. Obenem je tudi pripomoček za oblikovanje značajev likov v gledaliških predstavah. Tako kot si z drugimi tehnikami gledališča zatiranih prizadevamo demokratizirati gledališče, tehnike mavrice želja težijo k demokratizaciji terapije. V omenjeni tehniki udeleženec sam režira svoj terapevtski proces. Soudeleženci pri tem predstavljajo multiplo ogledalo in mu omogočijo novo in večdimenzionalno razumevanje preteklih dogodkov.

S tehnikami mavrice želja:

– razjasnimo lastne želje in jih dinamiziramo;

– se soočimo z ovirami, ki nam branijo, da bi želje uresničil in dobimo vpogled v raznolik nabor potencialnih rešitev;

– se zavemo strahov, ki nam jih vsiljujejo ‘policaji v glavi’,

– se poistovetimo tako z zatiranim kot z zatiralcem, s tem pa s naučimo, kako opraviti z notranjimi napetostmi, ki so odraz zunanjega konflikta interesov in sistemskega zatiranja;

– imamo možnost prepoznati lastne vedenjske maske in vadimo, kako jih lahko snamemo in spet nadenemo;

– se srečujemo s temami zaupanja, varnosti, telesnih meja in podob telesa.

Srečanje bo potekalo: v torek, 1. 2 in sredo, 2. 2. med 17.00 in 20.00

Lokacija: INFOPEKA (Ob železnici 16)

Prijave: info@pekarnamm.org do 31. 1. 2021

Za udeležbo je potreben PCT pogoj.

Barbara Polajnar

dela kot pedagoginja, performerka in producentka. Od leta 2010 izvaja delavnice, treninge in seminarje gledališča zatiranih. Je soustanoviteljica in zakonita zastopnica Kulturno umetniškega društva Transformator. V Mariboru sodeluje s Kolektivom ZIZ. Od leta 2013 je programska vodja mednarodnega Ne-festivala gledališča zatiranih. Je soavtorica in performerka družbeno angažiranih predstav za otroke in odrasle. S prispevki o gledališču zatiranih je sodelovala na simpozijih in konferencah in je sourednica zbornika Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj: Gledališče zatiranih za razvoj političnega gledališča (2014), Gledališče zatiranih na delu (2018), Aktivno gled(al)išče (2020), InExActArt in slikanice Vrvica, ki je rešila svet. Je programska vodja mednarodne konference gledališča zatiranih. V letu 2014 je bila koordinatorka in izvajalka delavnic GZ v projektu Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj v Pekarni Magdalenske mreže in koordinatorka mednarodnega projekta za razvijanja Zakonodajnega gledališča LegiLAB 4 Progress (2017-2018). Sodelovala kot koordinatorka projekta in mentorica usposabljanja v vseh izvedbah Transformatorjeve Akademije Gledališča Zatiranih v Ljubljani in Šole Gledališča Zatiranih v Mariboru.

Delavnica bo potekala v skladu z NIJZ priporočili, udeležene_i morajo zagotoviti PCT pogoje (prebolele_i, cepljene_i, testirane_i). Udeležene prosimo, da upoštevajo priporočila NIJZ. Hvala za razumevanje.

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
19. februarja 2022,11:00
Konec:
20. februarja 2022,17:00
Kategorije:
, , ,

Organizator

Pekarna Magdalenske mreže
Telefon:
02 300 78 70
Email:
info@pekarnamm.org
View Organizator Website

Prizorišče

MISC Infopeka
Ob železnici 8
Maribor, 2000 Slovenija
Telefon:
+386 41 481 246
View Prizorišče Website