Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

CUNJAMI – izmenjevalnica oblačil za mlade

25. oktobra 2022,17:00 - 25. decembra 2022,19:00

Ste se naveličali svojih cunj, čeprav so še lepe in modne?

Jih imate več kot jih utegnete nositi?

Hkrati pa ste spregledali, kako zaradi trgovskih zvijač kupujemo vedno nova oblačila, ki jih kmalu zavržemo, ker spet ”potrebujemo” novejša – ne glede na slabo plačilo in delovne razmere delavcev, ki oblačila izdelujejo?

Ali vsak dan bolj razmišljate o tem, kako hitra moda in posledična količina tekstilnih odpadkov škoduje in onesnažuje naš, živalski in rastlinski življenjski prostor?

Pridružite se nam!

🍃 Naš slogan je: MISLI EKO – IZMENJAJ SI OBLEKO! 🍃

Naslednja IZMENJEVALNICA OBLAČIL – CUNJAMI v Domu ustvarjalnosti mladih bo 𝐯 𝐭𝐨𝐫𝐞𝐤, 𝟐𝟓. 𝟏𝟎. 𝟐𝟎𝟐𝟐, 𝐦𝐞𝐝 𝟏𝟕. 𝐢𝐧 𝟏𝟗. 𝐮𝐫𝐨. Izmenjevalnico bo spremljala š𝐢𝐯𝐢𝐥𝐣𝐬𝐤𝐚 𝐝𝐞𝐥𝐚𝐯𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐳 𝐍𝐢𝐧𝐨𝐑𝐨𝐳𝐢𝐧𝐨. V ospredju bo izmenjava jesenskih in zimskih oblačil.

👛 Splošna pravila za obiskovalce izmenjevalnice oblačil za mlade:

• Na izmenjavo lahko prinesete do 10 čistih in lepo ohranjenih kosov oblačil ali modnih dodatkov. Prinesenim kosom določimo vrednost v cunjamijih (točke), kar zabeležimo na poseben listič. Na dogodku si lahko izberete stvari v vrednosti števila cunjamijev in jih ob odhodu, skupaj z lističem, pokažete prostovoljcu (/-ki), ki bo na sprejemni točki. Morebitni neizkoriščeni cunjamiji se lahko prenesejo na naslednjo izmenjavo oblačil.

• Oblačila, ki jih prinesete, naj bodo čista, lepo ohranjena ter nepoškodovana (brez lukenj, pack in manjkajočih gumbov, zadrge morajo delovati, ne smejo biti sprana). Prinesite sezoni primerna oblačila – v pomladnih in poletnih mesecih ne bomo sprejemali zimskih oblačil, pozimi pa ne izrazito poletnih. Organizatorji dogodka si pridržujemo pravico, da na sprejemnici stvari, ki ne bodo ustrezala navedenim standardom, ne sprejmemo v izmenjavo in jih vrnemo obiskovalcu.

• Ne bomo izmenjevali spodnjega perila in čevljev, reklamne majice z logotipi bomo sprejeli, vendar obiskovalec zanje ne bo dobil cunjamijev, uporabili pa jih bomo za izdelavo drugih predmetov v delavnicah.

• Na dogodku mora biti vsak obiskovalec pozoren na svoje osebne stvari (tudi na oblačila, ki jih ne želi menjati), saj zanje organizator ne prevzema odgovornosti.

👛 Sistem točkovanja:

1 cunjami: nogavice, kopalke, majice z naramnicami, kratkimi ali dolgimi rokavi, pižame, modni dodatki (kape, šali, rokavice, nakit, pasovi).

2 cunjamija: bluza, srajca, hlače, krilo, obleka, pulover, jopica, trenirka, jakna, suknjič.

3 cunjamiji: ženski kostum, moška obleka, zimske jakne (dolge), bunde, plašči, zimska športna jakna/hlače/kombinezon, druga vrednejša športna oblačila, priložnostna svečana oblačila.

4 ali 5 cunjamijev: posebna vrednejša svečana oblačila, plašči in jakne.

Dogodek bomo snemali in fotografirali za objavo in promocijo na družabnih omrežjih in spletni strani ZPM Maribor.

Se vidimo! ❤️

Predstavitveni video – Cunjami: https://www.youtube.com/watch?v=1tmY44VMt-Q&feature=youtu.be

DODATNE INFORMACIJE: Info DUM, 02 22 99 450, 040 433 511, info.dum@zpm-mb.si.

Cunjamiji v letu 2022:
22. februar
29. marec
19. april in 20. april (na Trgu Leona Štuklja)
31. maj
30. junij (na Art kampu)
27. september
25. oktober
29. november

𝘐𝘻𝘮𝘦𝘯𝘫𝘦𝘷𝘢𝘭𝘯𝘪𝘤𝘰 𝘰𝘣𝘭𝘢č𝘪𝘭 𝘰𝘳𝘨𝘢𝘯𝘪𝘻𝘪𝘳𝘢𝘮𝘰 𝘷 𝘴𝘬𝘭𝘰𝘱𝘶 𝘱𝘳𝘰𝘨𝘳𝘢𝘮𝘢 𝘔𝘭𝘢𝘥𝘪 – 𝘢𝘳𝘩𝘪𝘵𝘦𝘬𝘵𝘪 𝘴𝘷𝘰𝘫𝘦 𝘪𝘯 𝘴𝘬𝘶𝘱𝘯𝘦 𝘱𝘳𝘪𝘩𝘰𝘥𝘯𝘰𝘴𝘵𝘪, 𝘬𝘪 𝘨𝘢 𝘴𝘰𝘧𝘪𝘯𝘢𝘯𝘤𝘪𝘳𝘢 𝘔𝘦𝘴𝘵𝘯𝘢 𝘰𝘣č𝘪𝘯𝘢 𝘔𝘢𝘳𝘪𝘣𝘰𝘳.

 

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
25. oktobra 2022,17:00
Konec:
25. decembra 2022,19:00
Kategorije:
, ,