10. FESTIVAL MLADI MARIBOR PUŠČA SVOJ VTIS
23. oktobra, 2023

Med 16. in 19. oktobrom 2023 je v organizaciji Mladinskega kulturnega centra Maribor (MKC Maribor) v Mariboru potekal že 10. Festival Mladi Maribor. Ob okrogli obletnici je osrednje festivalsko prizorišče predstavljal Kulturni inkubator na Koroški cesti 18, kjer MKC Maribor vzpostavlja odprt prostor za mlade.

Na MKC Maribor smo tako festivalski program zapolnili z brezplačnimi dogodki za mlade, ki smo jih pripravili in izvedli v sodelovanju z mladimi, poseben sklop pa je bil organiziran tudi za mladinske delavce, oziroma tiste, ki delajo z mladimi.

Dogodka za mladinske delavce sta bila Usposabljanje za psihosocialno opolnomočenje mladih, ter delavnica za trajnostne dogodke mladinskih organizacij Zero waste je fejst – naj bodo tudi naši dogodki, medtem ko smo program za mlade pričeli s Cirkuško-kuharsko delavnico, Dnevom odprtih vrat organizacij za mlade, Lokalnim posvetom med mladimi in odločevalci v Mariboru ter odprtjem razstave Jesen 2023 študentov mariborske Pedagoške fakultete v Galeriji Media Nox. Ker so tretji četrtki v mesecu zdaj že tradicionalno rezervirani za Mladinski družabni večer, je bila to tudi rdeča nit sklepnega dejanja 10. Festivala Mladi Maribor, ki je predstavljal 50ies prom night. Celotni večer je povezovala zimzelena glasba 50-ih v družbi mariborske rockabilly zasedbe Joe & the Rhythm Boys with Stacey.

10 let od naziva Evropska prestolnica mladih

Festival Mladi Maribor je skupaj z istoimenskim portalom Mladi Maribor zaživel pred desetimi leti kot eden od trajnostnih ukrepov naziva Evropska prestolnica mladih (EPM), ki ga je Maribor nosil leta 2013. Danes ima Mladi Maribor ob živahni spletni strani, s katero upravlja MKC Maribor ter na kateri organizacije objavljajo svoje dogodke in obveščajo o aktivnostih, tudi aktivna profila na družbenih omrežjih Facebook in Instagram. Tam tedensko objavljamo spletne napovednike dogodkov. Z MKC Maribor, ki s portalom upravlja, si Mladi Maribor deli tudi TikTok.

Hvala vsem, da ste pustili svoj vtis z nami!

Srčen hvala tudi izvajalcem festivala: April Veselko – S trebuhom za kruhom // Center eksperimentov Maribor // Društvo ljubiteljev ameriške glasbene kulture 50. let 20. stoletja – The alley cats Maribor in rockabilly zasedba Joe & the Rhythm Boys with Stacey // Ekologi brez meja, Katja Sreš // Inštitut Avisensa // MIITR Maribor // Nastja Fekonja – Cirkuški svet // Oddelek za likovno umetnost Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru // Urad za kulturo in mladino Mestne občine Maribor – Mestna občina Maribor // Zveza prijateljev mladine Maribor

Festival Mladi Maribor 1. dan, Cirkuška & kuharska ustvarjalna delavnica.

Festival Mladi Maribor 2. dan, Dan odprtih vrat.
Festival Mladi Maribor 2. dan, Lokalni posvet med mladimi in odločevalci v Mariboru.
Skip to content