– Karierni sejem?

Poišči svoje poslanstvo!

Mestna občina Maribor je z namenom ustvariti enoten prostor karierne orientacije in zaposlovanja mladih skupaj s partnerji leta 2017 vzpostavila Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja. Ta je novembra 2020 odprl svoja vrata kot Virtualni karierni sejem, ki omogoča dostop do sejemskih vsebin iz domačega računalnika ali prenosnega telefona!

– Zame?

Komu je sejem namenjen?

Če si dijak/-inja, ki se odloča za izbiro študija ali osnovnošolec/-ka, ki se odloča za poklic ali srednjo šolo, potem si na pravem naslovu! Sejem je namenjen tud staršem in skrbnikom, učiteljem in strokovnim delavcem, ki sodelujejo v programih karierne orientacije mladih!

Imamo tvojo pozornost?

Poišči svoje poslanstvo!

Virtualna predstavitev več kot 8o razstavljavcev

Predstavitev deficitarnih poklicev in poklicev prihodnosti

Predstavitev pomembnih obšolskih dejavnosti

– Karierni Sejem

Obišči Virtualni karierni Sejem

Sprehodi se med stojnicami, poišči svojo šolo ali fakulteto in spoznaj bodoče delodajalce! Vse v virtualni obliki s pomočjo tvoje elektronske naprave. Udeležba na sejmu je za obiskovalce brezplačna.

Živa knjižnica Maribor

V dvorani Žive knjižnice Maribor te čakajo »žive knjige« z različnimi profili – dijaki srednjih šol, študentje in trenutno iskani poklici. Izposodi si kakšno izmed njih, izberi način komunikacije – klepet ali video klic – in jo povprašaj o vsem, kar te zanima v povezavi z želenim študijem ali poklicem.
*živa knjiga – oseba, ki je pripravljena podeliti svojo izkušnjo z drugimi.

Karierni center za mlade »VšečKAM in GREM«

NAČRTUJEŠ KARIERNO POT
Spoznaš v čem si dober, kaj te veseli, kateri poklici so ti zanimivi.
RAZVIJAŠ KARIERNE PRILOŽNOSTI

KonS - platforma za sodobno raziskovalno umetnost

Danes, jutri, zdaj. Kaj bi bila? Kaj sem lahko? Kaj naj postanemo? Kdo so ljudje, ideje, poklici v moji bližini? Inovativni, povezani, tukaj, danes, včeraj in jutri. Ustvarjati mostove, povezovati in biti inovativen, napreden, odprt.
Soba »poklici prihodnosti« predstavlja uspešne ideje, napredne procese, kreativne kolektive in trajnostno usmerjene projekte, ki potrjujejo in uporabljajo domače, lokalno, naše znanje za inovacije pri razvoju in napredku globalne družbe.

Z organizacijo kariernega sejma želimo mladim pomagati pri načrtovanju kariere, predstaviti njihove možnosti za izobraževanje in zaposlitev v Mariboru, s tem pa povezati različne priložnosti za partnerska sodelovanja pri razvoju našega mesta.

– Kdo organizira?

Partnerji Virtualnega kariernega sejma

Portal in aplikacijo upravlja:

Mladinski kulturni center Maribor

Ob železnici 16
2000 Maribor 
E-mail: mladimaribor@mladimaribor.si

©Mladi Maribor, MKC Maribor 2021
Politika varstva osebnih podatkov

Powered by Leksi