Ljubi, ne ljubi

Galerija Media Nox Židovska ulica 12Maribor,

Galerija Media Nox v od 6. 7. do 26. 8. 2021 vabi k doživetju projekta LJUBI, NE LJUBI - poskusu neverbalnega odgovora na vprašanje “Kaj za vsakega od nas pomeni ljubezen?”. Projekt je nastal na podlagi otroške igre trganja cvetnih lističev, na osnovi katere si je avtorica - pisateljica Ana Đokić - zamislila nalogo za slikarje in ilustratorje.

Poletne konS delavnice

MKC Maribor Ob železnici 16Maribor,

Med poletjem lahko aktivnosti projekta konS in prijateljev mariborskega vozlišča Inkubator vsak vikend obiščete v mestnem parku, kjer bomo raziskovali zvok, lučke, elektriko in ostale komponente intermedijskega polja, spoznavali kaj dela DJ, zmiksali kakšno skladbo ter se čudili razvoju robotkov, ki se pripravljajo na gledališko predstavo!

Fotografske delavnice na tematiko LGBTQIA+

MKC Maribor Ob železnici 16Maribor,

MKC Maribor okviru programa Maribor skozi rožnata očala in projekta Skupaj svobodne_i! organizira fotografske delavnice, ki bodo potekale med 22. 7. in 30. 7., pod vodstvom Eme Širec in v sodelovanju z Gregorjem Salobirjem.

DOBRO SEM: Program za krepitev duševnega zdravja ranljivih skupin

MKC Maribor Ob železnici 16Maribor,

Na MKC Maribor bomo v sodelovanju z ZPM Ljubljana Moste-Polje izvedli sklop delavnic v manjši skupini, ki bo nudila varno in podporno okolje. Program bo trajal 12 tednov, srečanja bodo potekala 1x tedensko v prostorih MKC Maribor. Prvo srečanje bo v četrtek, 4. 8. 2021, z začetkom ob 16.30.

StopTrik na Letnem kinu Minoriti

Lutkovno gledališče Maribor Vojašniški trg 2aMaribor,

V ukviru Letnega kina Minoriti te vabimo na ogled predfilma filmskega festivala StopTrik »Zlo ne obstaja« (Sheytan vojud nadarad). Iran, sodobnost. Skrben in miroljuben družinski oče vsako jutro zgodaj vstane […]

Podporna skupina za LGBTQIA+ osebe

MKC Maribor Ob železnici 16Maribor,

Mladinski kulturni center Maribor in Maribor skozi rožnata očala te vsak drugi ponedeljek med 17. in 19. uro vabimo k udeležbi na podporni skupini za LGBTQIA+ osebe.

Razstava: Optične iluzije

MC Pekarna

Vse ni zmeraj tako, kot se zdi! Da bodo tudi v poletnem času naši možgani ostali aktivni, oči pa na pecljih, je ekipa Društva IndiJanez v MC-ju pripravila razstavo optičnih iluzij. […]

Avtmigeci – Aleš Novak

Lutkovno gledališče Maribor Vojašniški trg 2aMaribor,

Avtmigeci smo mladi, več ali manj neznani komiki, ki v avditoriju Lutkovnega gledališča "testiramo" nove šale. V tujini temu rečejo "open mic", pri nas pa smo enostavno "Avtmigeci". Tokrat povezuje […]

5,00EUR